revista

Cum sa dai sens vietii tale in 5 moduri

Cum sa dai sens vietii tale in 5 moduri
La un moment dat in viata noastra, mai ales in tinerete, suntem intrebati de cel putin o persoana cum ne dorim sa traim, cum vrem sa ne fie viata: sa aiba rost, sa aiba o semnificatie, sau sa fie una fericita. Si presupunem ca ti le doresti pe ambele, nu? Studiile americane recente, publicate in Jurnalele Psihologiei Pozitive, ne spun ca este posibil sa le avem pe amandouaa. In plus, se pare ca, desi o viata fericita si o viata semnificativa nu sunt acelasi lucru, nici nu se exclud una pe alta.
 
O viata frumoasa inseamna o viata in care sa traiesti si fericirea pe termen scurt, dar ceea ce faci sa aiba si substanta, sens, rost pe termen lung. Asadar, ce poti face tu pentru a le avea pe amandoua?
 
1.      Leaga relatii profunde cu ceilalti
 
Desi poate esti multumit ca ai o agenda sociala plina si o multime de prieteni si de grupuri de oameni cu care socializezi, relatiile mai profunde, cele cu familia, cu cei mai bun prieteni sau rude dau sens cu adevarat vietii tale. Petrece timp cu cei cu adevarat apropiati, desi poate fi o adevarata provocare si ti se poate parea dificil – ei sunt cei care te vor mentine pe traiectorie, care te vor forta sa te gandesti la problemele importante ale vietii, nu doar sa te tina de vorba – rasplata este inestimabila, te vei simti fericit si recunoscator.
 
2.      Nu te feri de stres
 
Pentru ca lucrurile care dau sens cu adevarat vietii tale sunt cele care te streseaza cel mai mult si mai mult in fiecare zi – un job cu mari responsabilitati, cresterea copiilor, grija fata de cel iubit, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa alegi calea mai usoara si mai scurta. Adeseori, cele mai bune optiuni sunt cele pentru care te lupti, pentru care faci sacrificii si pentru care te stresezi. Cele mai mari provocari ale vietii, care te ingrijoreaza pe termen scurt, sunt cele mai mari castiguri pe termen lung.
 
3.      Nu te gandi la trecut, prezent sau viitor, ci la toate odata!
 
Cercetarile studiilor din Jurnalele de Psihologie Pozitiva ne mai spun ca fericirea este ceva ce poate fi experimentat din cand in cand, nu este o stare perpetua. Sunt doze mici si aleatorii, care vin uneori. Semnificatia vietii, rostul vietii, insa, se formeaza din unirea trecutului, prezentului si-a viitorului intr-o poveste cursiva.
 
4.      Fii altruist
 
Este demonstrat ca cei care ii ajuta pe altii si care sunt darnici se simt mai bine in pielea lor si au senzatia ca au un rost pe pamant. Fericirea, in schimb, tine de a capata ceva, de a castiga ceva. Insa atunci cand ajuti pe cineva, faci ceva frumos si pozitiv pentru ambele parti implicate, nu?
 
5.      Gaseste un scop
 
Si nu in ultimul rand, gaseste un scop pe termen lung, cauta lucrurile care iti hranesc sufletul si astfel iti aduc satisfactie morala, mentala. Dorintele satusfacute pe termen scurt iti ofera doar putina fericire trecatoare. Dar oamenii care petrec timp urmarindu-si visele de-o viata si care se angreneaza in activitati care reflecta sinele mai mult decat viata lor, gasesc ca traiesc mult mai bine. Fericirea pare ca presupune sa primesti ce ai nevoie si ce-ti doresti, inclusiv de la alti oameni sau cu bani. Insa rostul vietii are de-a face cu a face lucruri care exprima si reflecta sinele in timp ce face lucruri bune si pozitive pentru ceilalti.
 
Iar atunci cand iti urmaresti visele si scopurile si ii ajuti pe ceilalti, fericirea apare involunar, de la sine. Deci le putem avea pe toate!
 
PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…