revista

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori – si implica in cele mai dese momente o teama de moarte. De fapt, atacul de panica apare cand simti ca te afli intr-o situatie de pericol iminent, in care vei pati ceva, desi nu ai argumente logice. Pur si simplu, intri intr-o stare de tremur, de valuri de caldura si de racoare, de palpitatii, de imposibilitatea de a te misca si de teama ca ceva rau se va intampla.

Simptomele psihologice sunt puternice, intr-adevar, si degeaba le explici cuiva care nu experimenteaza atacul de panica. El va pretinde argumente logice pentru starea ta. Va spune ca e in capul tau. Problema e ca asa e si definit atacul de panica,  senzatie de teama intensa fara motiv specific. In cazul in care apar doua sau mai multe astfel de episoade, asociate cu fobia sociala, anxietate etc., este recomandat calduros un psiholog. Acesta iti va explica ca simptomele asociate sunt declansate de adrenalina descarcata in organism si de o respiratie deficitara si nu de probleme mentale. De asemenea, te va linisti cu privire la ce se intampla cu tine si nu intelegi.

Urmatoarele metode sunt testate si verificate, asadar incearca-le cu incredere pentru a putea ameliora intensitatea atacurilor de panica, atunci cand intervin. Sunt tehnici care te calmeaza si te incurajeaza sa te simti mai bine fara acele simptome deranjante.

Cum scapam de atacul de panica: Respira profund

Orice tehnica de relaxare pentru eliminarea ideii de “fight or flight” implica in primul rand respiratia profunda. E incredibil cum ceva atat de simplu ca respiratia profunda calmeaza intreg sistemul nervos. Ea are rolul de aa elibera nezime anti-stres si hormoni de relaxare precum aceticolina, prolactina, vasopresina si oxitocina. Respira numarand pana la 6 si apoi expira numarand pana la 7 din tot abdomenul. Daca esti in metrou sau autobuz si stai pe scaun, te poti relaxa respirand cu capul aplecat, usor lasat intre picioare, pentru a detensiona toracele.

Cum scapam de atacul de panica: Magneziul

Este incredibil cum un mineral atat de banal are efecte magice asupra anxietatii, palpitatiilor, nervozitatii, insomniei si in general asupra tulburarilor mentale. Asta pentru ca magneziul actioneaza asupra sistemului neurologic si muscular, calmand si relaxand mintea si corpul chiar in maximul 15 minute, daca este asimilat in forma organica. Este una dintre metodele cele mai eficiente si incercate de o parte dintre noi pentru prevenirea atacurilor de panica, a anxietatii si a insomniilor.

Cum scapam de atacul de panica: Spala-te pe fata

Cand te speli cu apa rece pe fata, instant iti schimbi perspectiva de abordare chiar si pentru un minut. Cercetarile arata ca spalatul pe fata cu apa rece produce schimbari fiziologice stimuland sistemul parasimpatic. Ne regleaza pulsul inimii si activeaza sistemul imunitar si digestiv, mai ales daca spalam cu apa rece zona ochilor.

Cum scapam de atacul de panica: Fa bai cu sare Epsom

Se pare ca baile cu sare Epsom anuleaza raspunsul organismului la stres. Sarurile acestea sunt minerale ce contin magneziu, sulf si oxigen si, in apa calda, permit magneziului sa se infiltreze in organism, ceea ce produce o stare de calm si de relaxare. Deficientele de magneziu duc la anxietate, de aceea se crede ca magneziul este primul calmant natural al omului.

Cum scapam de atacul de panica: Masajul scalpului

Ar fi perfect sa ne permitem masajul cand ne simtim anxiosi, pentru ca cercetarile arata o schimvare clara in biochimia noastra. Masajul scade nivelul de stres cu 31% si creste serotonina cu 28%, iar dopamina cu 31%, conform unor studii neurostiintifice. Masajul scalpului este recomandat indeosebi pentru ca stimuleaza circulatia sangelui in creier si reduce tensiunea musculara in zona cefei si spatelui. Dar poti face si tu singur masaj scalpului, inconjurat de mireasma uleiului de lavanda. Este foarte calmant si scade nivelul de stres.

Cum scapam de atacul de panica: Yoga sau pozitia iepurelui

Ar fi foarte benefic pentru orice persoana sa ia cursuri de yoga. Insa cu problemele de zi cu zi, mai greu cu concentrarea, timpul si rabdarea necesare detasarii mentale. In schimb, iti poti permite 5 minute in care sa practici pozitia iepurelui: stai in genunchi, cu picioarele lipite, talpile intinse, cu capul sprijinit de genunchi in jos si cu mainile tinandu-te de talpi. Aceasta pozitie detensioneaza zona gatului, umerilor, spatelui – unde se acumuleaza stresul. Este o pozitie terapeutica mai ales pentru depresie si anxietate pentru ca stimuleaza circulatia sangelui spre creier si activeaza tiroida si glandele paratiroidiene.

Cum scapam de atacul de panica: Asculta muzica binaurala

Multi spun ca tonalitatile de frecventa joasa influenteaza creierul si ofera control asiupra durerii. Terapia audio prin ritmuri binaurale reduc anxietatea si chiar amelioreaza simptomele copiilor cu ADHD. Astfel, scapi de palpitatii mai ales.

Cum scapam de atacul de panica: Incalzeste-ti palmele

In timpul atacurilor de panica sau in timpul perioadelor de stres, mainile se racesc pentru ca sangele circula in zonele tensionate din umeri si solduri. Incalzirea palmelor ajuta la relaxare si contracararea raspunsului de stres. Foloseste ce ai la indemana: o baie fierbinte, o cana de ceai calda, orice.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…

4 remedii naturiste pentru detoxifiere

Toxinele se acumuleaza in organismul nostru tot mai mult din…