revista

Invata sa iubesti trezitul de dimineata!

Invata sa iubesti trezitul de dimineata!

Nu suporti sa te trezeasca alarma de dimineata? Inseamna ca inceputul de zi ti se pare intotdeauna mohorat si neproductiv. Insa poti schimba asta cu cateva trucuri care sa iti insenineze diminetile, chiar daca e putin mai greu la inceput. Invata sa iubesti lumina soarelui de la primele raze!

Seteaza o ora potrivita pentru a te trezi dis-de-dimineata. Daca in mod normal te trezesti in jur de ora 11, nu are rost sa pui alarma sa sune la 6 dimineata. Gandeste-te la timpul pe care vrei sa-l ai cand te trezesti, pana pleci la munca, iar daca nu esti sigur care e intervalul de timp necesar tie, trezeste-te cu 30 minute mai devreme in fiecare saptamana, pana gasesti ora potrivita. Doar nu vrei sa mananci pe fuga si sa intarzii la serviciu, dar nici sa te trezesti cu noaptea-n cap, nu?

Pune-te la somn intr-atat incat sa ai 7-8 ore dormite pana la ora alarmei de dimineata. Daca trebuie sa fii in picioare la 6 dimineata, inseamna ca mai tarziu de 11 noaptea nu trebuie sa te pui s-adormi. Dar daca trebuie sa te trezesti la 9, atunci poti sta putin mai mult treaz cu o seara inainte, depinde de cum te simti in stare si ce ai de facut. Pentru productivitate maxima, insa, ai nevoie de 8 ore de somn, in medie.

Ridica-te din pat imediat cum te trezesti. In momentul in care alegi sa amani momentul ridicarii din pat – adica dai amanarea alarmei sau snooze de ce putin 2-3 ori – e foarte usor sa gasesti motive pentru care sa nu te mai ridici deloc din confortabilul pat, pana in ultima clipa. Ceea ce de multe ori, vei regreta. Evita aceste momente si ridica-te usor din pat, imediat cum te trezesti sau imediat cum suna alarma.

Indreapta-te spre lumina. Nu, nu glumim. Dimineata, lumina naturala a soarelui este esentiala pentru a te adapta la ritmul zlei. Daca ai probleme cu trezitul, nu lasa jaluzelele in jos de cu seara, ci permite si razelor solare sa patrunda in casa ta. Lumina reactioneaza ca o alarma naturala. Odata ce esti in picioare, alege sa faci o mica plimbare pe afara pentru a te energiza.

Gandeste-te la un ritual pentru dimineti. Fie ca deschizi ferestrele larg si respiri aerul curat, fie ca savurezi o ceasca de ceai sau de cafea sau ca citesti ziarul, vei continua sa te trezesti la fel de devreme cum trebuie, daca ai o asemenea rutina nou dezvoltata. E ca si cum ritualul devine un soi de recompensa pentru trezitul devreme!

Tine-te bine! Va dura ceva timp pana te poti adapta la noul program de trezit dimineata, poate chiar o luna de zile. Ideea e sa nu te astepti ca din prima sa te simti foarte fresh si energic, dar nici sa renunti dupa primele incercari. Dupa cateva saptamani, vei iubi diminetile si te vei trezi cu mare drag!

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…