revista

Pericolele verii, muscaturile si intepaturile de insecte

Pericolele verii, muscaturile si intepaturile de insecte

Tatuajele Henna

Exista unele cazuri in care pielea se irita si devine alergica la tatuajele temporare cu henna, mai ales la cea neagra. Asta pentru ca ea poate contine culoarea p-fenilenediamina, care duce la reactii alergice precum vezicule sau cicatrici. Desi henna se extrage din plante si produce o culoare rosiatica-maronie, la ea se mai adauga alte ingrediente pentru a innegri mai bine pielea si pentru a tine mai mult.

Iedera otravitoare, stejar

Cand intri in contact cu seva iederei otravitoare sau a stejarului, la majoritatea oamenilor apare o eruptie. Incepe cu roseata pielii si umflaturi locale, apoi apar si mancarimile intense. Veziculele apar in cateva ore sau zile, iar eruptia tine pana la cateva saptamani. Pentru acestea, exista medicamente prescrise de doctor sau calmante pentru durere si mancarimi. Dar pentru eruptiile cutanate severe, cortizonul poate ajuta. Daca pielea se infecteaza grav, ai nevoie de antibiotice prescrise.

Tantarii

Nu sunt doar enervanti, dar in ziua de azi, muscaturile lor sunt insotite de mancarimi si pot provoca infectii ale pielii sau inflamatii vizibile. Pentru a te proteja de tantari, aplica solutii speciale si imbraca-te bine cand iesi din casa, mai ales in zonele cu lacuri.

Capusele

Daca iti place sa petreci timp in aer liber, fii atent la capuse, mai ales ca la noi in tara se intampla adeseori invazii de astfel de insecte. Desi nu sunt mereu purtatoare de boli, ele pot da mai departe boala Lyme. In plus, muscatura lor poate provoca reactii alergice. Indeparteaz-o cu grija, daca te-a muscat una. Previne astfel de intamplari nefericite purtand haine, cand stai pe iarba si folosind creme si solutii contra capuselor.

Albinele

Majoritatea reactiilor la intepaturile de albine sunt usoare, traducandu-se prin durere, mancarimi si inflamarea locala. Dar pentru unii oameni, reactiile alergice se refera la soc anafilactic, caz in care trebuie neaparat sa te intinzi si sa elimini acul. O injectie cu epinefrina ajuta, daca ai acces la ea, sau o vizita de urgenta la spital. Daca nu ai astfel de probleme, scoate acul, aplica gheata si ia un antihistaminic pentru mancarimile provocate. Cu cat intarzii mai mult sa indepartezi acul, cu atat se imprastie mai mult venin in corpul tau.

Meduzele

Tentaculele acestor creaturi frumoase ale apelor contin un soi de venin care poate provoca intepaturi usor dureroase si rareori periculoase pentru viata ta. Intepaturile lor sunt adesea accidentale, din cauza manevrarii sau jocului fara atentie cu ele, ori inotand printre ele. Simptomele unei intepaturi de meduza se refera la dureri locale, mancarimi, vezicule umflate si uneori spasme. Reactiile severe pot include probleme cu respiratia, voma si altele mai grave, depinde in ce zona a lumii va situati. Dar pentru majoritatea intepaturilor de meduza, aplicati otet pe zona afectata pentru a amorti iritatia. Daca situatia se agraveaza, mergeti de urgenta la medic.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…