Ingrediente pentru 4 persoane 450g dovlecei 1 catel de usturoi 140g orz (sau arpacas) 70g ardei gras rosu 5-6 crengute de cimbru 4 linguri ulei de masline extravirgin 60g Emmentaler sare si piper
Fierbe orzul 15 minute in apa cu un praf de sare. Scurge-l, trece-l sub jet de apa rece si pune-l intr-un castron.
1. Spala dovleceii, taie-i ca in imaginea de mai sus. Scobeste-i de miezul alb si toaca-l marunt. Pune dovleceii scobiti intr-o oala cu apa clocotita si 1 lingurita de sare; fierbe-i 3-4 minute, scoate-i, scurge-i, lasa-i sa se raceasca si aseaza-i pe o tava.
2. Curata ardeiul si taie-l cubulete. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste in el catelul de usturoi decojit. Adauga ardeiul si miezul de dovlecel tocat. Pune sare si piper, dupa gust, si caleste 5 minute. 3. Adauga orzul fiert si caleste totul inca 3 minute. Pune frunzulitele de cimbru tocate marunt, amesteca, stinge focul si incorporeaza branza Emmentaler taiata cuburi mici.
4. Umple dovleceii cu aceasta compozitie si da-i 5 minute la cuptor, la 180 grade Celsiuls, ca sa se gratineze putin. Aseaza pe farfurii un pat din umplutura ramasa, pune deasura dovleceii umpluti, decoreaza cu o crenguta de cimbru proaspat si serveste.