Ingrediente pentru 4 persoane 6-7 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 200g mazare concelata 1 pahar cu lapte 200g paine toast 2 oua 2 linguri pesmet 200g parmezan ras sare si piper
Mod de preparare Taie dovleceii rondele, pastrand unul intreg. Fierbe rondelele la aburi timp de 8 minute. 1. Curata morcovii, taie-i cuburi foarte mici si fierbe-i impreuna cu mazarea 7 minute la aburi. 2. Curata painea de coaja, inmoaie-o in lapte si apoi stoarce-o bine. Intr-un alt castron, bate ouale cu un praf de sare si de piper. 3. Pune toate legumele scurse intr-un castron si lasa-le sa se racoreasca; adauga painea stoarsa, pesmetul, ouale batute si presara parmezanul, apoi amesteca si potriveste gustul de sare si piper. Pune compozitia pe mijlocul unei bucati de hartie de copt, pe lung, si modeleaz-o pentru a-i da forma de blat. 4. Spala si indeparteaza capetele dovlecelului pastrat intreg si taie-l rondele subtiri. aranjeaza rondelele pe suprafata ruladei, ruleaza strans cu ajutorul hartiei si inchide-o bine la capete. Coace rulada 35-40 de minute in cuptorul incalzit la 190 grade Celsius, las-o sa se raceasca si serveste-o taiata felii.