revista

Enzimele si rolul lor in digestie

Enzimele si rolul lor in digestie

Enzimele din corpul nostru si din alimentele pe care le consumăm ajută în procesul de digestie. Dar si aceste enzime sunt de diferite tipuri si au modalităti diferite de a digera mâncarea în interiorul nostru.

Digestia începe din momentul ingerării mâncării, din gură, unde mestecăm alimentele cu limba si cu dintii. Particulele de mâncare se duc apoi în stomac, unde sunt digerate în continuare de sucurile acide ale stomacului, sucurile gastrice. După ce alimentele părăsesc stomacul si intră în intestinul subtire, anumite fluide digestive apar. Acestea contin enzime, care ajută mult în procesul de digerare. De exemplu, pancreasul secretă trei enzime în intestinul mic: amilaza, proteaza, lipaza. Aceste enzime se produc si de peretii intestinali.

Enzimele sunt molecule proteice specializate care facilitează majoritatea proceselor metabolice ale corpului – captarea de energie, digerarea alimentelor, purificarea sângelui, detoxifierea corpului de deseuri etc. Ele se împart în enzime metabolice si digestive.

Enzimele sunt vitale pentru sănătatea noastră si schimbă rata la care reactiile chimice se petrec în interior. Fără ele, desi am putea avea cel mai bun plan nutritional sau suplimente de vitamine, totusi, vitaminele nu vor fi absorbite în sistem. Desi enzimele se regăsesc în cantităti mici, sunt foarte puternice – 30 de grame de pepsină pură cristalină ar putea digera aproape două tone de albus de ou în câteva ore.

Ele asistă în lupta contra îmbătrânirii, greutătii în exces, colesterolului, curătă colonul, distrug grăsimile, întăresc sistemul imunitar, dezvoltă capacitatea mentală, detoxifiază corpul, construiesc muschi din proteine etc. Deficienta de enzime se caracterizează prin gaze stomacale, indigestie, balonare, arsuri la stomac si flatulente. Se recomandă suplimente.

Enzimele din mâncare – de asemenea, preluăm enzime importante si din alimentele pe care le mâncăm. Din păcate, practicile moderne de gătit si procesarea mâncării omoară multe dintre aceste enzime dinainte să le ingerăm. Acest lucru scade cantitatea de enzime din sistemul nostru digestiv si încetineste digestia.

Suplimentele cu enzime – din motivele de mai sus, multe persoane iau suplimente care contin enzime din plante ce catalizează, stimulează procesul de digestie. Aceste suplimente contin adesea amilază, protează si lipază – enzimele care mai usurează munca solicitată pancreasului, care poate fi sub stres din cauza obiceiurilor moderne de alimentatie.

Amilaza.  Fiecare dintre aceste enzime au anumite zone speciale de legătură numite receptori care ajută la potrivirea si alipirea cu un tip particular de nutrient. De exemplu, amilaza digeră carbohidratii precum amidonul din cartofi si paste.

Proteaza. Această enzimă ajută organismul să transforme proteinele din alimentatie – din carne de exemplu – în mici blocuri care pot fi folosite pentru formarea si mentinerea tesuturilor corpului.

Lipaza. Lipaza ajută corpul să digere grăsimile si uleiurile, ceea ce va scădea cantitatea de grăsimi care circulă prin sistemul nostru circulator.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Care sunt tulburarile alimentare. Bulimia si anorexia

Tulburarile de nutritie sunt foarte periculoase pentru sanatatea…

Sfaturi pentru o digestie perfecta

Tractul nostru digestiv este cel mai important pentru mentinerea…

10 reguli ale detoxifierii

De multe ori, nu stim de unde sa incepem o cura de detoxifiere.…

Scapa de refluxul gastric fara antiacide!

Multe persoane sufera de refluxul acidului gastric si prefera…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Colonul iritabil. Simptome si tratament

Crampe, dureri abdominale, balonari, gaze? Sunt primele simptome…

De ce e bun laptele de capra?

Exista din ce in ce mai multe mituri si adevaruri legate de…

Arsurile la stomac. Cum le remediem?

Arsura stomacala este, in primul rand, incomoda. Majoritatea…

Ce sunt probioticele si sursele cele mai bune de acid lactic?

Tot timpul ai auzit cat sunt de bune probioticele, dar de ce…