revista

De ce m-am lasat de alcool si cum m-am schimbat dupa 2 luni

De ce m-am lasat de alcool si cum m-am schimbat dupa 2 luni

Articol preluat de pe Greatist.com

Imi place sa beau lucruri care par aiurea pentru unii: vin ieftin, de duzina, scotch simplu si tarie. De la primele inghitituri, simteam ceea ce imi doream atat de mult sa simt: timpul de relaxare, de socializare, bucuria conversatiilor, linistea momentului. Mai ales dupa o zi de munca corporatista, de 9 ore, abia asteptatm o bere rece sau un pahar… o sticla de vin dupa, acasa sau in oras!

Insa am renuntat complet la alcool timp de 2 luni.

De ce as face asta, va intrebati? Mi-am pus-o si eu adeseori, de-a lungul experimentului. Raspunsul pe scurt e ca nu stiam sigur daca o pot face. Aveam prieteni  care renuntau voluntar la alcool din cand in cand, prietene care renuntau la alcool pentru ca erau insarcinate, fara probleme. Mie mi se parea imposibil. Cum sa nu beau macar putin? Sau cum sa rezist o saptamana fara un pahar de vin? Faptul ca nu stiam sigur daca pot renunta la baut m-a convins ca trebuie sa incerc.

In plus, voiam sa vad daca are efecte asupra sanatatii mele. Alcoolul in cantitati moderate nu dauneaza sanatatii, insa mari cantitati fac rau mai ales celor care fac sport. Oamenii tind sa manance mai mult cand beau, plus ca alcoolul contine multe calorii. In plus, esti predispus la dureri de cap, oboseala, mahmureala. Asa ca m-am intrebat cum ma simt dupa ce renunt la alcool: slabesc, ma simt mai motivata sa lucrez mai mult? Nu mai mananc peste masura, ma simt mai fericita?

PARTEA USOARA

A fost destul de usor sa renunt la alcool, desi nu credeam asta. M-a ajutat si faptul ca acumulasem cateva nopti albe dupa care nu mai simteam neaparat nevoia sa beau. Mereu mi s-a parut ca toata lumea bea alcool, insa am observat ca multi sunt si cei care nu beau. Am calatorit mult, la inceputul experimentului de 2 luni, si am fost dezamagita sa stiu ca nu pot colinda barurile si localurile cu specific ori ca voi iesi cu oameni care beau alcool si eu… orice nonalcoolic. Insa m-am simtit usurata sa vad ca persoanele din jur comandau limonade, ceaiuri, sucuri pretentioase poate, asfel ca am putut sa comand si eu bere de ghimbir ori cocktailuri nonalcoolice fara jena.

Si dupa ce m-am intors din calatoriile cu jobul, am realizat ca atat timp cat aveam un pahar in mana, nu conta ce anume era in el. Erau momente cand tanjeam la o bere sau la un pahar de vin, dar tentatia nu a fost atat de mare. Am baut mult ceai, apa minerala, cafea, la evenimente sociale si nimanui nu i-a pasat. Multi prieteni de-ai mei au inteles si multi vorbeau despre momentele lor de cumpana ori de regula: stai pe uscat in timpul saptamanii.

Alt efect pozitiv a fost ca nu ma gandeam la baut. In mintea mea curgeau ganduri marunte, legate de casa, de familie, de relatia mea cu celalalt, mult mai rar decat inainte insa, caci nu ma mai stresam: daca e randul meu sa o fac pe soferul si am baut putin sau daca am nevoie de o bere pentru a ma intalni cu cineva pentru a rezolva ceva. Toate grijile s-au risipit treptat. Cercetatorii chiar spun ca atunci cand te gandesti sa iei decizii e mai usor pentru creier sa nu se mai gandeasca la autocontrol. Cu cat ma gandeam mai putin la alcool, cu atat mi-a fost mai usor sa-l evit.

PARTEA MAI GREA

Evenimentele sociale: de fiecare data cand mergeam la un astfel de eveniment, simteam automat nevoia de un pahar, pentru ca era momentul relaxarii, si acum ma gandeam daca ma pot relaxa fara o gura de alcool. Daca intreba cineva, spuneam ca prefer sa incep cu o apa seara, pentru a nu mai fi privita suspect. Apoi incepeam o conversatie si uitam de alcool, ceea ce a fost foarte usor sa nu ma mai stresez.

CE AM INVATAT

Dupa doua luni, beau iarasi, dar mi-am mai schimbat obiceiurile, mai ales ca acum beau doar la ocazii speciale. Am preferat sa renunt sa beau singura sau acasa pentru ca nu ma bucur foarte mult de asta. Alta schimbarre a fost ca am putut sa nu mai fiu mahmura dimineata ori obosita. Am redus numarul de bauturi. Faptul ca nu am mai baut deloc nu m-a ajutat spectaculos, insa tenul meu, spre exemplu, s-a curatat intr-un mod miraculos. Inca mananc mult in general, dar nu la fel de mult ca atunci cand beam mult. Ma simt bine in weekenduri si pot face lucruri frumoase atunci, nu doar sa ma recuperez dupa o noapte alba.

Cel mai important, faptul ca am putut renunta la alcool m-a convins ca pot renunta la multe obiceiuri nesanatoase. In sfarsit, am putut sa renunt la anumite alimente nesanatoase cu zaharuri, sa accept provocarile mai cu seninatate si chiar cu nerabdare. Iarasi, foarte important, am reusit sa ies din zona mea de confort si sa nu ma prind in propria mea rutina.  "

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…