revista

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina de Nord, 300 de calorii din totalul zilnic vin din zaharurile adaugate. O buna parte dintre noi consuma si mai mult de atat. Nu doar ca luam aceste zaharuri adaugate din dulciuri si sucuri carbogazoase, dar si alte produse care le contin sunt incluse in meniu – dressinguri, sosuri cumparate, iaurturi cu fructe, cereale dulci etc.

Cand spunem “zaharuri adaugate” ne referim la cele super-procesate, nu la cele din fructe si legume. Si este necesar sa renuntam la o buna parte din ele, pentru a ajunge doar la 25 grame/100 calorii – pentru acest lucru, trebuie sa citim valorile nutritionale de pe etichetele produselor cumparate…

Ce se intampla cand renuntam la zaharurile adugate? Daca suntem obisnuiti cu o cantitate mai mare, abtinerea de la acestea pot provoca sevrajul – anxietate, iritabilitate, depresie chiar. Dar daca nu esti dependent de dulciuri si alimente procesate, iata ce se intampla:

Inima va bate normal, iar colesterolul scade

Riscul de-a muri din cauza bolilor cardiovaculare scade considerabil. Zaharurile cresc substantial nivelul de insulina, ceea ce stimuleaza sistemul nervos simpatic, creste tensiunea si ritmul batailor inimii. In cateva saptamani dupa ce renunti la zahar, se va observa si o scadere a colesterolului rau din sange de 10% si una de 20-30% in cazul trigliceridelor.

Acneea si inflamatiile tenului se risipesc

Zaharul este un produs inflamator, asta insemnand ca provoaca inflamatii la nivelul organismului, inclusiv la nivelul tenului. Un studiu american a relevat ca cei care consuma 500 ml de sucuri carbogazoase pe zi, timp de 3 saptamani, au nivelul de inflamatii ridicat la 87%. Cand renunti la bauturile dulci, s-ar putea sa nu mai ai nevoie de tratament pentru acnee. Cosurile se vor vindeca de la sine.

Eviti diabetul

Consumul de zahar stimuleaza formarea de depozite de grasime din jurul ficatului. Aceste depozite duc la rezistenta insulinia si astfel munca pancreasului este ratata – fiind organul care regleaza productia de insulina. Un studiu facut in 175 de tari a aratat cum consumul a 150 de calorii provenite din zaharurile adaugate favorizeaza de 11 ori mai mult aparitia diabetului de tip 2, comparativ cu consumul a 150 calorii din proteine sau grasimi!

Dormi cand trebuie, cum trebuie

Cu toate ca-ti confera energie pe termen scurt, consumul de produse dulci pe timpul zilei iti poate induce o stare de oboseala accentuata la cateva ore dupa. In plus, zaharul stimuleaza eliberarea de cortizol – hormonul stresului. Din aceasta cauza, vei resimti stari dezechilibrate de energie si oboseala, iar somnul de noapte va fi si el dat peste cap. Cand renunti la zaharuri rafinate, starile se vor echilibra de la sine.

Iti vei aminti mai bine

Nu glumim! O dieta bogata in zaharuri rafinate iti afecteaza creierul, in special abilitatile de invatare si memorare. In timp, zaharul intervine chiar si in comunicarea celulelor cerebrale. Asadar, daca mananci gogosi inainte de sedinta de dimineata de la serviciu, mai gandeste-te o data. Vrei sa fii atent la ce se spune, nu?

Vei pierde kilogramele in plus

Cand inlocuiesti produsele dulci – aproape toate cele procesate, nu doar dulciurile – cu alternative sanatoase (granola sau muesli cu cereale neindulcite, simple ori cu nuci, si iarturile de fructe cu cele simple), nu vei mai consuma nici atat de multe calorii fara sens. Cand renunti la zahar, slabesti chiar si 5 kilograme in 5-6 luni doar datorita acestui fapt!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
Sirop plantusin fara zahar 250ml FARES
-9%
35 ,87 LEI
39,42
Vermicin forte d102 20cps FARES
-8%
27 ,77 LEI
30,19
Hapciu raceala si gripa solubil r30 12plicuri FARES
-10%
27 ,53 LEI
30,59
Colon sanatos d66 63cps FARES
-8%
28 ,65 LEI
31,14
Fitotensin forte c47 63cps FARES
-7%
37 ,77 LEI
40,61
Antistres n140 60cps FARES
-7%
39 ,91 LEI
42,91
Menopauza g81 60cps FARES
-7%
36 ,51 LEI
39,26
Imunitate forte f165 42cps FARES
-9%
35 ,56 LEI
39,08
Biosept forte 30cps FARES
-8%
28 ,31 LEI
30,77
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…

Scade colesterolul cu 5 solutii naturale

Ai nevoie de artere sanatoase, prin urmare, ai nevoie de un…