revista

Vaccinurile pentru copii: da sau nu?

Vaccinurile pentru copii: da sau nu?

Polemica dainuie de foarte mult timp. Cei contra vaccinarii sustin ca acestea sunt mai periculoase si aduc boala insasi, in timp ce cei care sunt pro-vaccinare cred ca asta le protejeaza copiii de permanentele riscuri de-a se imbolnavi de-a lungul timpului. Cine detine adevarul?

Vaccinurile sunt o cale eficienta de a-ti sti copilul sanatos. Insa in unele cazuri, cand e racit, cand are alergii sau alte simptome de boala, vaccinarea trebuie sau nu intarziata? Unul dintre principalele motive pentru care ar fi bine sa eviti vaccinul este o reactie alergica severa la unul anterior, spun pediatrii. Unele reactii alergice nici nu au loc, insa pot aparea urticarie, dificultati de respiratie, caderi de tensiune, febra, dureri de cap – ultimele sunt mai rare.

Alergia la oua

Vaccinurile impotriva virusurilor racelii si pojarului sunt create din oua de gaina. Totusi, ele sunt sigure si pentru copiii care au alergie la oua. Cel mai recomandat ar fi ca doza sa fie treptat aplicata.

Febra mare

Daca copilul tau are 38,5 grade temperatura sau mai mare, discuta cu pediatrul inainte sa ii faci vreun vaccin. Si asta nu pentru ca l-ar durea, dar febra ar putea masca unele reactii adverse la vaccin. Ceea ce supune la risc sanatatea celui mic.

Astm sau probleme pulmonare

Copiii care sufera de astm sau alte afectiuni la nivelul plamanilor ar trebui sa fie primii la rand pentru vaccinul antigripal in fiecare an, pentru ca racelile si gripele dau de fura celor care intampina dificultati de respiratie. Insa nu se apeleaza la cele nazale, care contin virusuri slabite.

Copiii seropozitivi

In general, ei pot face vaccinuri cat timp sistemul imunitar nu este grav compromis. Singura exceptie o constituie vaccinul antigripal.

Cand cineva din familie e bolnav

Unele vaccinuri nu trebuie facute copiilor care stau cu persoane cu sistemul imunitar slabit, pentru ca racelile pot fi contagioase.

Insa asa cum s-a discutat si-n cadrul emisiunilor TV, precum „Romania, te iubesc”, numarul parintilor care nu mai doresc sa-si vaccineze copiii din cauza efectelor post-vaccin grave si rare, ce-i drept, creste simtitor. Iar decizia sta in mainile lor, nu ale copiilor, ceea ce-i pune intr-o mare dificultate.

“Pana cand isi primeste buletinul, fiecare copil din Romania, beneficiaza de schema nationala de imunizare: in total, cel putin 38 de vaccinuri pentru fiecare copil sunt cumparate de statul roman, ca sa previna 10 boli. Schema de vaccinare s-a modificat de-a lungul anilor. Pana in '97, romanii faceau: vaccinul BCG la nastere, un trivaccin diftero-tetanos-pertusis, anti-polio si anti-rujeolic. Bunicii nostri au prins si vaccinul anti-variola. A fost scos in 1980, fiindca boala sinistra care a ucis milioane de oameni a fost considerata eradicata”, spunea reportajul facut de reporterii PRO TV.

“In '97 romanii au inceput sa-si vaccineze bebelusii si impotriva impotriva hepatitei B - chiar la nastere. In 2004 s-a mai adaugat un trivaccin: Anti-rubeola-oreion-rujeola. Iar dupa 2008, copiii primesc intr-o singura injectie 5 vaccinuri deodata: diftero-tetanos-pertusis-hemofilus influenta b-polio si mai nou hexavaccinul, care are in plus o doza de antihepatita B. Majoritatea parintilor nu stiu ca primele 2 vaccinuri se fac imediat dupa nastere”.

Vaccinarea a devenit, insa, ceva banal, un act facut pe banda rulanta, tacit

Guvernele lucreaza permanent cu Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a crea noi programe de imunizare a populatiei, iar Romania nu face exceptie.

“Anul trecut, dupa ce vaccinul romanesc impotriva tuberculozei a fost inlocuit cu unul danez, unii parinti s-au trezit ca bebelusii lor au sub brat umflaturi. Copii de 2 luni, de 5 luni - au ajuns la spital. Faptul ca jurnalistii au aflat ca in spitalele pneumo sunt copii internati din cauza vaccinului i-a speriat pe medici, insa. Tot mai multi bebelusi au ajuns in spitale. A urmat suspendarea vaccinarii vreme de 2 saptamani, iar o comisie straina a analizat situatia.”

Sursa declaratii: http://bit.ly/11sJk2u

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…