revista

Acidul alfa lipoic

Acidul alfa lipoic

Acidul alfa lipoic este un acid gras care se găseste în mod natural în fiecare celulă a corpului. Este nevoie de el pentru ca organismul să producă energie si să îsi îndeplinească functiile în mod normal. Acidul alfa lipoic converteste glucoza din sânge în energie.

De asemenea, acest acid este si un antioxidant, o substantă care neutralizează chimicalele potential dăunătoare numite radicali liberi. Însă ce face ca acidul alfa lipoic să fie unic este că functionează în apă si grăsime, fată de majoritatea antioxidantilor precum vitamina C si E, si se pare că este capabil să recicleze antioxidantii precum vitamina C si glucation după ce au folost folositi. Glucationul este un antioxidant important care ajută corpul să elimine substantele dăunătoare nouă, iar acidul alfa lipoic creste formarea glucationului.

El nu se găseste în cantităti foarte bogate în alimente – dar poate fi asimilat din spanac, broccoli, mazăre, drojdia de bere, varză de Bruxelles, carne (organele animale). Există suplimente de acid alfa lipoic care trebuie luate pe stomacul gol.

Acidul alfa lipoic este recomandat pentru neuropatia periferică, fuctionarea creierului, pentru bolile specifice vârstei înaintate.

Neuropatia periferică poate fi provocată de răni, deficiente de nutritie, chimioterapie sau boli precum diabetul, boala Lyme, boala tiroidei, cedarea rinichilor. Simptomele sunt durere, arsuri, ameteli, furnicături, slăbiciune si mâncărimi. Acidul alfa lipoic se pare că functionează ca antioxidant în tesuturile apoase si grase, astfel că poate ajunge la celulele nervoase si le poate proteja de injurii. Studiile preliminare sugerează că acidul poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

Pentru functiile creierului – acidul alfa lipoic poate trece de bariera de sânge a creierului, un perete de vase de sânge mici si de celule structurate, până la creier. Astfel, protejează atât creierul, cât si tesutul nervos si previne efectele radicalilor liberi.

Ca antioxidant, acidul alfa lipoic neutralizează radicalii liberi care afectează celulele si contribuie sa bolile îmbătrânirii. Se discută însă, si de efectele benefice ale acidului alfa lipoic asupra afectiunilor precum cataracta, scleroza multiplă, boala Alzheimer si atacul de cord, dar e nevoie de mai multe studii ample asupra efectelor acestora.

Efectele adverse ale acidului pot include durerile de cap, furnicături, mâncărimi ale pielii, crampe musculare. În Japonia au existat putine cazuri în care o boală rară numită sindromul autoimun la insulină apărea la cei ce luau acid alfa lipoic. Boala această cauzează hipoglicemie si anticorpi împotriva insulinei din corp, fără terapie anterioară. Nu se cunosc efecte adverse în caz de sarcină sau alăptare, la copii sau oameni cu boli de rinichi sau ficat.

Interactiunile acidului alfa lipoic pot apărea medicamentele luate de diabetici pentru scăderea glicemiei din sânge, pentru că acidul creste controlul asupra zahărului din sânge. Este necesară recomandarea unui medic calificat.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…