Nucile – denumite si “multivitaminele naturii”, ele contin oligoelementele vitale si acid oleic, care scade vizibil riscul de a intra in depresie. In plus, contin si fibre care sustin digestia, iar un colon sanatos ajuta la transmiterea nutrientilor spre creier.
Stridiile – aceste asa-zise afrodisiace vin cu o doza buna de vitamina B12, care protejeaza mielina, adica tesutul ce incapsuleaza celulele creierului. Iar comunicarea neuronilor este esentiala pentru o gandire ascutita si pozitiva. Iar zincul si acizii grasi Omega-3 din stridii sustin activitatea cerebrala.
Fasolea rosie – ele sunt un aliment de top cand vine vorba de antioxidanti, intrecand chiar si afinele. Sunt proteice si bogate in fier. Iar deficienta de fier stim ca este o cauza a tulburarilor cerebrale.
Sfecla rosie – contine betaina, un soi de folat care sustin activitatea neurotransmitatorilor. Iar coditele de sfecla contin magneziu si uridina, care poate preveni depresia.
Ansoa - sunt scumpe, dar pe merit, pentru ca contin foarte multi acizi grasi Omega-3, cea mai abundenta grasime din creier pe care el o foloseste pentru a crea hormoni ce lupta cu inflamatiile si care protejeaza celulele de stres. Un nivel scazut de Omega-3 duce la depresie, tulburare bipolara sau ADHD.
Cartofii dulci – au mai mult betacaroten decat morcovii! Iar asta te fereste de dementa. In plus, sunt bogati in vitamina B6, care se mai foloseste in tratarea tulburarilor de comportament.
Iaurtul normal – pe langa doza de probiotice, iaurturile cu grasimi complete reduc activitatea celulelor creierului care sunt corelate cu anxietatea.
Conopida – este plina de vitamina B6 si de folati, folositi de organism pentru a produce neurotransmitatori precum serotonina sau dopamina. Acestia sunt corelati cu starea de spirit si cu functia cognitiva, ceea ce include si memoria, libidoul, placerea si atentia. Nivelul scazut de serotonina este specific in general pacientilor depresivi.