revista

Alimente pentru memorie si concentrare

Alimente pentru memorie si concentrare

Cafeaua, ginsengul, pestele, sucurile de  fructe? Cu atatea informatii noi si noi, despre supliment alimentare pentru memorie si concentrare si despre alimentatia potrivita pentru acest aspect, e greu sa selectezi ceea ce  este adevarat si ce nu. Oare functioneaza cu adevarat? Mai ales ca pe masura ce inaintam in varsta, corpul nostru, cat si creierul, imbatranesc de asemenea. Dar putem sa imbunatatim cat putem situatia, adaugand acele alimente inteligente in dieta noastra.

Cafeina ne face mai alerti

Nu exista alimente care te fac mai destept, mai focusat, insa unele substante, precum cafeina, au rolul de a te energiza si de a te face mai atent. Cafeina se gaseste nu doar in cafea, dar si in ciocolata, energizante si ceai verde, cat si in unele medicamente. Cafeaua iti ofera acel plus de energie de dimineata, insa efectele sunt pe termen scurt. Iar prea multa cafeina, de asemenea, are efect invers.

Sucurile de fructe favorizeaza concentrarea marita

Putin zahar nu strica nimanui – din contra, este principalul combustibil pentru creier. Desigur, nu vorbim de zaharul de masa, ci de glucoza, pe care organismul o proceseaza din ceea ce mancam. De aceea, un pahar de suc de fructe, dimineata, iti activeaza memoria, gandirea si abilitatile mentale, pe termen scurt. Desigur, prea multe zaharuri iti afecteaza memoria si favorizeaza acumularea de kilograme.

Micul dejun – combustibil pentru creier

Daca ai obiceiul de a trece peste micul dejun, e o mare greseala. Studiile arata ca masa de dimineata imbunatateste memoria de scurta durata si atentia. Studentii, de exemplu, care mananca dimineata sunt mai atenti si au rezultate mai bune, daca micul dejun consta in lactate, cereale integrale bogate in fibre si fructe.

Pestele – favoritul creierului

Pestele este o sursa de proteina foarte buna pentru activarea functiilor cerebrale – pentru ca acizii grasi omega-3 sunt esentiali pentru sanatatea creierului. Aceste grasimi bune sunt o forta incredibila pentru activitatea cerebrala, diminueaza riscul bolilor mentale si imbunatateste memoria, mai ales pe masura ce imbatranim. Doua portii de peste pe saptamana sunt ideale.

Nucile si ciocolata – o combinatie memorabila

Nuciferele si semintele sunt surse de antioxidanti, mai ales de vitamina E, care ajuta in diminuarea declinului cognitiv. Ciocolata neagra, de asemenea, contine antioxidanti, care te stimuleaza precum cafeina. 30 g de nucifere pe zi si doua cuburi de ciocolata neagra pe zi iti ofera beneficiile pentru sanatatea creierului, fara calorii, zaharsau grasimi in exces.

Avocado si cereale integrale

Fiecare organ al nostru depinde de circulatia sangvina, mai ales creierul si inima. Cerealele integrale si fructele precum avocado diminueaza riscul de boli de inima si de depunere a placii de colesterol pe artere, activand celulele cerebrale de asemenea.

Afinele si coacazele – hrana pentru creier

Cercetarile arata ca fructele de padure, in special afinele si coacazele, opresc radicalii liberi si protejeaza creierul de acestia, responsabili cu problemele mentale precum boala Alzheimer sau Parkinson, dementa. In plus, consumul de afine imbunatateste capacitate de invatare, dar si functia muschilor, astfel ca un organism matur poate deveni la fel de eficient precum unul tanar.

Suplimente, vitamine si minerale?

Da, doar pentru persoanele care au carente sau deficiente de anumite vitamine si minerale. Cele mai recomandate pentru memorie si concentrare sunt cele pe baza de ginseng, ginkgo biloba, cat si combinatiile de vitamine, minerale si plante.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4340 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…