revista

Ameliorarea crampelor menstruale

Ameliorarea crampelor menstruale

Crampele menstruale sunt ceva ce fiecare femeie experimentează. În timp ce unele femei resimt această experiență într-o formă ușoară de disconfort, altele pot suferi dureri mari, severe, în timpul ciclului menstrual. Vestea bună este că există câteva remedii naturale care pot fi de folos împotriva durerii și disconfortului asociat menstruației.

Menținerea regulată a exercițiilor în timpul perioadei asistă la ușurarea crampelor, la reducerea tensiunii musculare și la ridicarea tonusului, a stării de spirit. De exemplu, cel puțin 20 de minute de plimbare zilnică poate ușura severitatea crampelor și a altor dureri care apar în timpul menstruației.

Un alt remediu natural este o sticlă cu apă caldă care se înfășoară într-un prosop și se menține pe abdomen, pentru a calma crampele abdominale. Sau o baie fierbinte la care se adaugă o cană de sare de mare și una de bicarbonat de sodiu, care relaxează mușchii și astfel, durerea.

Suplimentele de vitamine și minerale pot fi, de asemenea, benefice în timpul menstruației, pentru că și ajută la înlocuirea nutrienților și mineralelor pe care corpul le pierde prin acest ciclu lunar. Magneziul, zincul, calciul, complexul de vitamine B și vitamina E sunt toate niște vitamine și minerale importante care trebuie suplimentate în această perioadă.

Remediile din plante precum mușețelul, ghimbirul, scorțișoara, chimenul, busuiocul, pătrunjelul și menta sunt folosite în diferite forme pentru a ușura crampele și alte simptome. Menta, ghimbirul și mușețelul se folosesc ca ceaiuri calmante consumate de câteva ori pe zi. 75 ml de pătrunjel amestecate cu castravete și suc de morcov este la fel de bun pentru ușurarea durerii, dar și pentru reglarea ciclului menstrual.

O bucățică de ghimbir zdrobită în apă fierbinte și îndulcită cu puțină miere poate fi consumată de 3 ori pe zi, după mese. Două linguri de frunze de busuioc se adaugă la o cană de apă fierbinte și se menține infuzia acoperită, până se răcește la temperatura camerei. Jumătate sau o cană pot fi consumate la fiecare oră pentru a calma crampele. Scorțișoara poate fi pur și simplu presărată peste orice mâncare sau adăugată la ceaiul dorit.

Acupuntura se spune că face minuni pentru crampele menstruale. Un punct sensibil care se numește și spleen 6 este adesea recomandat de terapeuții de acupunctură ca un mod de a ușura durerea. Pentru a localiza acest punct, plasați-va degetele pe punctul inferior osos al gleznei. De acolo, trasați o linie imaginară până la gambă. Veți găsi punctul aproximativ la 4 degete grosime distanță pe mușchiul gambei. Aplicați gradat, presiune în acest punct cu degetul mare, timp de 3 minute. Presiunea nu ar trebui să fie dureroasă sau incomodă. Doar femeile însărcinate nu trebuie să aplice nicio presiune pe acest punct.

Yoga este o altă formă de exercițiu bună în timpul menstruației, ajută la calmarea durerii și la relaxarea corpului.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…