revista

Care sunt simptomele fizice ale depresiei?

Care sunt simptomele fizice ale depresiei?

Cu depresia nu e de glumit, serios vorbind. Multi dintre noi spun ca se simt deprimati sau ca unele lucruri ii deprima, insa aceasta afectiune exista cu adevarat si nu se refera la tristete sau suparare trecatoare. Este o boala care poate avea consecinte destul de grave, pe termen lung, daca nu este tratata ca atare. Dar care sunt semnele vizibile ale depresiei?

Tulburarile de somn
Depresia este o boala mentala. Totusi, ea prezinta si anumite simptome fizice: probleme cu somnul de exemplu. Insomniile si faptul ca adormi greu pot fi semne ale celor care au intrat in depresie. Totodata, si perioadele de somn prea indelungate pot fi un semn caracteristic.

Durerile in piept
Prima oara cand simtim durere in piept, ne gandim la inima. Insa uneori se intampla ca si depresia sa creasca riscul bolilor cardiovasculare. Data fiind legatura dintre cele doua tipuri de afectiuni (mentale si cardiovasculare), durerile in piept pot fi specifice unei perioade de depresii, in special pentru persoanele care au suferit de infarct.

Oboseala si stare de epuizare
Dormi mult, dar te simti la fel de epuizat si de lipsit de energie dupa ce termini treaba zilnica? Poate ca nu ai luat in calcul riscul unei depresii. Depresia si oboseala se hranesc una pe cealalta: persoanele deprimate sunt de 4 ori mai predispuse la oboseala spontana si persistenta, iar persoanele obosite sunt de 3 ori mai predispuse sa intre in depresie.

Dureri musculare si articulare
Sa nu crezi ca durerile de muschi sau cele articulare apar doar de la boli ale sistemului osos! Daca suferi de ceva timp de dureri cronice, cresc sansele sa te atace depresia. Sau invers. Oamenii deprimati sunt de 3 ori mai sensibili la dureri cronice.

Probleme digestive
Ele apar de la orice, in special de la stress. Creierul si sistemul digestiv sunt strans conectate, de aceea apar si durerile de stomac sau greata cand suntem foarte stresati sau ingrijorati. Depresia ajunge pana in colon, provocand greata, indigestie, diaree sau constipatie.

Vesnicele dureri de cap
De obicei, durerile de cap se leaga si ele de depresie. Desigur, doar in cazul depresiilor majore, pot aparea migrene. In acelasi timp, persoanele cu migrene sunt de 5 ori mai predispuse la depresii.

Tulburari de nutritie
Cand suntem cat de cat tristi, spunem ca suntem deprimati. Ei bine, cand depresia chiar exista, apar dezechilibre alimentare: fie nu te opresti din mancat, - pe fond nervos – pentru a calma frustrarea sau starea de apatie, fie incepi sa mananci foarte putin. Rezultatul poate fi pierderea in greutate, lipsa de energie sau anorexia si bulimia in cazul femeilor in special.

Agitatie si iritabilitate
Problemele cu somnul pot fi asociate cu stari de iritabilitate si agitatie, semne ale depresiei care pot induce abuzul de alcool. Barbatii sunt mai predispusi decat femeile la starea de iritabilitate, cand sunt deprimati.

Lipsa activitatii sexuale
Medicamentele prescrise pentru depresie, starea de nervozitate, abuzul de alcool,  toate pot scadea pofta sexuala, iar o forma acuta a depresiei poate da cu totul peste cap viata sexuala.

CE SE POATE FACE?

Exercitii fizice!
Activitatea fizica regulata te mentine in forma, dar iti stimuleaza substantele chimice eliberate de creier sa te faca sa te simti bine, sa iti ridice moralul, sa iti reduca sensibilitatea la durere. Desi sportul nu vindeca depresia de unul singur. Tine minte, daca esti deprimat, este greu sa gasesti energia necesara pentru a te mentine in forma. Insa exercitiile fizice imbunatatesc energia, usureaza durerile si te ajuta sa dormi mai bine!

Exista ceaiuri antidepresie, cat si produse naturale pe baza de plante care pot ameliora simptomele si pot relaxa sistemul nervos, fara a-l seda cu repercusiuni. De asemenea, studiile au aratat ca CEAIUL DE SUNATOARE este incredibil de eficient in tratarea depresiei. Cereti ajutorul unui specialist sau al prietenilor, daca simtiti ca ati intrat in depresie sau daca stiti pe cineva apropiat care sufera.

Cateva dintre cele mai alese remedii pentru depresie, gasiti in magazinul nostru, la cele mai accesibile preturi.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Osteo plant l98 30cps FARES
-8%
33 ,68 LEI
36,61
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-10%
27 ,05 LEI
30,05
Biosept,a28 apa de gura 250ml FARES
-9%
38 ,60 LEI
42,42
Prostata g80 60cps FARES
-5%
62 ,63 LEI
65,93
Biovenal c37 63cps FARES
-9%
33 ,95 LEI
37,31
Menopauza g81 60cps FARES
-7%
36 ,51 LEI
39,26
Mami si bebe distonoplant 60cps FARES
-9%
39 ,72 LEI
43,65
Imunitate cu 7 ciuperci f163 63cps FARES
-7%
40 ,64 LEI
43,70
Biosept a5 30cps FARES
-9%
28 ,87 LEI
31,73
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…