revista

Ce este intoxicatia alimentara si ce presupune salmonella?

Ce este intoxicatia alimentara si ce presupune salmonella?

Ce este intoxicatia alimentara?

Intoxicatia alimentara presupune consumul de alimente contaminate de virusuri sau bacterii. Mai exista si tipuri de intoxicatii care pot fi provocate de paraziti sau de expunerea la toxine si agenti chimic.
Aceste probleme provoaca de la disconfort usor la simptome acute severe, care te deshidrateaza mult. Cazurile usoare tin cateva ore sau zile, dar intoxicatiile mai grave precum botulismul sau unele forme de intoxicatii cu toxine sau substante chimice pot pune viata in pericol si necesita tratament medical.

Ce provoaca intoxicatia alimentara?

Multe bacterii pot face asta. Oamenii bolnavi sau infectati pot transmite bacteria numita stafilococ in mancarea pe care o prepara. Oamenii care mananca alimente sau beau apa contaminata pot suferi de diaree – de cele mai multe ori, indusa de bacteria E. Coli. Intoxicatia cu salmonella poate aparea in urma consumului de carne de pui, oua sau carne contaminata; desi uneori fatala, majoritatea cazurilor se refera la simptome usoare. Bacteriile daunatoare cresc in carnea gatita sau cruda, in lactate sau alimente preparate, lasate la temperatura camerei prea mult timp.

Conservele, mai ales cele preparate acasa, pot contine bacterii care nu au nevoie  de oxigen pentru a se multiplica si care nu sunt distruse in urma gatitului. Acestea pot duce la botulism – o intoxicatie alimentara rara, dar periculoasa. Copiii mici pot dezvolta botulism de la consumul de miere, pentru ca sistemul digestiv este nedezvoltat, in schimb adultii nu au probleme de acest gen de la miere.

Fructele de mare crude, mai ales scoicile contaminate, pot provoca intoxicatii alimentare. Anumite ciuperci, fructe de padure, cat si alte plante pot fi otravitoare pentru oameni si nu ar trebui consumate. Mucegaiul poate deveni toxic, daca se dezvolta pe fructe sau legume pastrate necorespunzator, iar unele intoxicatii pot fi cauzate de pesticide sau de mentinerea alimentelor in recipiente neigienice.

Ce este salmonella si cum te protejezi?

Salmonella este o bacterie tare suparatoare, care apare in carnea de pui, rosii, alune, salsa sau chiar mancarea de animale. Se dezvolta in tractul intestinal si poate provoca intoxicatii alimentare. Boala poate degenera in infectii serioase care pot ucide oamenii foarte sensibili. Dar exista moduri de a te proteja. Trebuie sa eviti consumul de carne si de oua crude sau negatite, cat si produsele nepasteurizate. Lista include si maioneza sau inghetata.

Simptome: crampe abdominale, diaree, febra dupa 12-72 de ore de la contaminare. Multi oameni isi revin dupa 4-7 zile si nu au nevoie de tratament in afara de multe lichide.

Salmonella se poate distruge prin gatit serios. Este o conditie obligatorie ca fructele si legumele sa fie spalate, insa acest lucru nu impiedica salmonella sa ajunga in organism. Este recomandat sa arunci orice aliment suspect. 

Spala-te pe maini cu apa calda si sapun, inainte de a atinge produsele culinare. Spala fructele si legumele bine, sub jetul de apa. Foloseste ustensile curate, igienice.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…