revista

Ce este pancreatita si cum se poate trata?

Ce este pancreatita si cum se poate trata?

O glanda foarte importanta si sensibila pe care organismul nostru o detine este pancreasul. Ea este responsabila pentru eliberarea enzimelor care ajung in duoden pentru a ajuta in digestia alimentelor. Pancreasul este responsabil si pentru hormonii implicati in reglarea glicemiei. Destul de important, nu?


Pancreatita este inflamatia pancreasului, pe scurt. In acest caz, enzimele digestive devin active inainte de a fi eliberate din pancreas, ceea ce inseamna ca ele ajung sa dauneze tesutului care le produce, adica glandei in sine. Pancreatita nu mai permite organismului sa se bucure de absorbtia tuturor nutrientilor de care are nevoie.

Ea poate fi de doua feluri, acuta si cronica. La cea acuta, inflamatia apare brusc si poate fi periculoasa.

Cauzele pancreatitei

Printre factorii declansatori ai acestei inflamatii suparatoare, se numara: calculi biliari, consumul exagerat de alcool, consumul anumitor medicamente (corticosteroizi, tetraciclina), infectii (hepatita, rubeola, virusul Epstein-Barr etc.), cancerul pancreatic sau oricare alta anormalitate a pancreasului. Printre alti factori de risc, mai amintim: un nivel ridicat de grasimi, un nivel prea ridicat de calciu in sange, ulcer.

Simptomele pancreatitei

Printre simptomele cel mai des intalnite ale afectiunii pancreasului, mentionam: abdomen umflat si tare la atingere, durere abdominala in partea superioara care se resimte spre spate, dureri abdominale dupa ce mancati, febra, greata si voma.

In cazul celei cronice, simptomele sunt: dureri in partea superioara a abdomenului, greata sau voma, pierdere in greutate, diaree, reziduuri eliminate uleioase, indigestie.

Cum putem trata pancreatita?

Pentru ca pancreatita poate duce la complicatii majore cum sunt problemele respiratorii, diabet, infectii, insuficienta renala, malnutritie, cancer, este vital sa mergeti la o consultatie medicala, pentru a gasi un diagnostic pe masura si pentru a primi explicatiile necesare.
Nu putem garanta ca tratamentele naturiste sunt eficiente 100% in cazul pancreatitei, insa puteti tine sub control simptomele si durerile provocate de aceasta.

Suplimentele antioxidante.  Unele studii sugereaza ca tratamentul cu suplimente antioxidante precum seleniu, beta-caroten, vitaminele C si E, pot ajuta la ameliorarea durerilor si la sustinerea unei vieti normale calitativ, pentru cei care sufera de pancreatita cronica. Antioxidantii sunt recunoscuti pentru avantajul major de a lupta impotriva radicalilor liberi si toxinelor care pot agrava boala.

Trebuie mentionat faptul ca peste 20 de studii clinice facute pana in 2009 nu au ajuns la concluzia clara ca terapia cu antioxidanti ar fi un tratament eficient pentru controlul pancreatitei.

Acupunctura. In urma unor studii facute pe animale in 2008, cercetatorii au gasit ca electroacupunctura poate usura daunele pancreatice in cazul sobolanilor de laborator cu pancreatita acuta. Totusi, studii pe oameni nu s-au facut inca, pentru a sustine aceasta idee. Doar stressul resimtit in urma durerilor si provocat de boala poate fi tinut sub control prin acupunctura, meditatie si exercitii de respiratie.

Remedii pe baza de plante

Unii nutritionisti aclama ca exista remedii naturiste care sa amelioreze afectiunile pancreatice, precum gentiana sau ghintura, echinacea, fructele de cedru, pentru stimularea si intarirea functiei pancreatice, iar frunzele de maslin si papadia pot ajuta in cazul tratarii pancreasului. Radacina de lemn dulce se foloseste pentru a corecta functiile glandulare.

Papadia poate fi de mare ajutor in tratamentul problemelor pancreatice si in sanatatea glandei. Radacina de papadie stimuleaza secretia bilei, curata sangele si ficatul, ceea ce sustine si pancreasul.

Problemele pancreatice sunt mult mai serioase decat alte probleme ale organismului. In unele cazuri, pot duce si la deces, de aceea este important sa verificam orice simptom simtim. Nu folositi remediile naturiste in locul tratamentului prescris de medic. Ele trebuie sa sustina tratamentul prescris si sa mentina armonia sanatatii. In plus, unele plante pot avea efecte adverse, de aceea va sfatuim sa consultati un specialist.

Remediu.ro va pune la dispozitie cele mai variate si bune tratamente naturale pentru pancreatita

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…