revista

Ce NU trebuie sa manance cainele tau

Ce NU trebuie sa manance cainele tau

Nu degeaba li se spune animale de companie: ne scapa de singuratate, ne ofera sprijin moral, fara a spuna nimic, ne fac mai optimisti si mai energici si ne sunt fidele pana la adanci batraneti. Deci cine ar putea rezista privirii lor inocente, cand poftesc la mancarea pe care o faci? Cainii, spre exemplu, asteapta rasplata cand iei masa, mai tot timpul. Dar stii ce ii face rau si ce nu? Chiar si chipsurile sunt daunatoare, intr-o anumita masura, si nu e vorba de greutatea lor, ci de riscuri serioase pentru sanatatea lor.

Avocado

Oricat de gustos este sosul de avocado, guacamole, nu trebuie sa-i dai niciodata cainelui tau asa ceva. Fructele acestea contin persina, o substanta inofensiva oamenilor care nu sunt alergici. Dar in cantitati serioase, pot fi toxice pentru necuvantatoare.

Alcool

De la lichior, bere si vin la alimente care le contin – nimic nu este in regula pentru cainele tau. Alcoolul are acelasi efect asupra ficatului animal precum si asupra celui uman, dar cu consecinte mai pronuntate. Cainele are ficatul sensibil, de aceea poate reactiona neplacut: voma, diaree, depresia nervoasa, probleme de coordonare, dificultati de respiratie, coma si chiar moarte. Cu cat este mai mic animalul, cu atat efectele sunt mai nefaste.

Ceapa si usturoi

In orice forma vin acestea – pudra, crude, gatite etc – pot distruge celulele rosii ale cainelui, ducand la anemie. O doza ocazionala este in regula, insa cantitati mai mari sau in reprize poate duce la toxiinfectie alimentara. Simptomele anemiei sunt slabiciune, voma, lipsa apetitului, letargie, respiratie greoaie.

Cafea si ceai

Cafeina in cantitati mari poate fi fatala cainelui. Simptomele intoxicatiei cu cafeina presupune agitatie, respiratie accelerata, palpitatii, tremur muscular, sangerari. Pe langa ceai si orice bautura pe baza de cafeina, trebuie sa tii departe de animalul tau preferat cacaua, ciocolata, cola si energizantele.

Strugurii si stafidele

Acestea se foloseau uneori ca bunatati pentru animale, insa nu este o idee prea buna. Se pare ca strugurii si stafidele cauzeaza insuficienta renala la caini, chiar si in cantitati mici. Episoadele de voma sunt un semn timpuriu al acestei probleme. Intr-o zi, el poate d eveni letargic, deprimat, asa ca cel mai bine este sa eviti sa le dai cainelui tau.

Lapte si alte lactate

Desi e tentant sa-i dai inghetata sau alte lucruri pe baza de lapte, ele provoaca diaree si alte probleme digestive, cat si alergii alimentare.

Bomboane si gume de mestecat

Dulciurile si produsele coapte sunt indulcite cu xylitol – care creste nivelul de insulina din corpul cainelui. Asta poate duce la insuficienta hepatica si la hipoglicemie. Printre simptome se numara vomitatul, letargia, dezechilibrul, spasmele.

Ciocolata

Multi dintre noi nu stiu ca ciocolata este daunatoare cainilor. Teobromina, un compus al ciocolatei de orice fel, provoaca vomitatul, diareea si sete excesiva. In plus, poate duce la tremur, aritmii, chiar si moarte.

Piersici, nectarine si prune

Problema se gaseste in miez si seminte, care pot inflama intestinul gros al animalelor. In plus, miezul de pruna si de piersica contin un compus toxic numit cianida.

De asemenea, printre alimentele interzise cainilor se numara ouale crude, oasele, carnea cruda, sarea, aluatul.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…