revista

Coenzima Q10

Coenzima Q10

Coenzima Q10 face parte din compusii organici si produce energie în forma ATP – adenozintrifosfat, produs natural dar care se găseste si ca supliment. Coenzima Q10 este adesea folosită în dietă pentru beneficiile sale.

Aceste beneficii majore sunt: reducerea efectelor migrenelor si a bolii Alzheimer, mărirea duratei de viată, usurarea efectelor adverse ale tratamentului cu cancer. Coenzima se cunoaste si sub denumirile de ubidecarenonă, coenzima Q, CoQ10. Este solubilă în ulei si este o substantă asemănătoare vitaminei. Este un constituent al celor mai multe celule eucariote, mai ales în mitocondrie – membrana celulelor. Este un element important în transportul de electroni si joacă un rol important în respiratia celulară.

Coenzima Q10 produce energie sub formă de molecule ATP (adenozintrifosfat), o moleculă care păstrează energia de care are nevoie corpul uman pentru nevoile variate. 95% din energia pe care corpul uman o produce este generată astfel. Asta înseamnă că organele care au nevoie cel mai mult de energie, de exemplu inima si ficatul, au nevoie de cele mai mari concentratii de coenzima Q10.

Coenzima Q10 are abilitatea de a transfera electroni si de aceea, actionează ca un antioxidant. Ca rezultat, este adesea folosită ca supliment în dietă. Oamenii tineri tind să reusească să sintetizeze Q10 din Q6  si Q8. Oamenii mai în vârstă si cei care suferă de anumite boli, nu sunt capabili să producă în cantităti suficiente.

Tratamentul cu coenzima Q10 poate fi un medicament eficient pentru unele probleme serioase si foarte rare, ce tin de metabolism sau de mitocondrii. Rezultatul bolilor acestea este că pacientii sunt incapabili să sintetizeze suficiente cantităti de coenzima Q10.

Cercetările au arătat că suplimentele de Q10 au efect benefic pentru cei care suferă de migrene. Coenzima este studiată si ca posibil tratament pentru cancer si pentru usurarea efectelor secundare ale tratamentului pentru cancer. Tot cercetările ne spun că proprietătile antioxidante ale coenzimei sunt bune pentr creier, protejându-l de boli neurodegenerative precum boala Parkinson. Surse naturale de coenzimă sunt heringul si macroul - tesutul inimii, de fapt – desi coacerea va reduce continutul de coenzima Q10.

Suplimentele de coenzimă pot încetini dementa la oamenii care suferă de boala Alzheimer. Nu e considerată un remediu total, dar coenzima Q10 este studiată ca posibil tratament în acest sens. În ceea ce priveste mărirea duratei de viată, alături de o alimentatie bogată în acizi grasi polinesaturati, coenzima Q10 poate prelungi viata.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Vitamina c 500 naturala solubila 10plicuri FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Confort emotional n135 60cps FARES
-10%
38 ,23 LEI
42,48
Menopauza g81 60cps FARES
-10%
30 ,46 LEI
33,84
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-8%
43 ,82 LEI
47,63
Detoxifiant cu ganoderma p127 63cps FARES
-10%
37 ,06 LEI
41,18
Imunitate forte f165 42cps FARES
-8%
34 ,57 LEI
37,58
Glicostat m97 60cps FARES
-10%
32 ,90 LEI
36,55
Biosept nazal a27 ulei 5ml FARES
-10%
35 ,92 LEI
39,91
Antistres n140 60cps FARES
-8%
34 ,00 LEI
36,96
» Mai sunt inca 4099 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…