revista

De ce iubim cafeaua!

De ce iubim cafeaua!

Cei care sunt consumatori de cafea cu siguranta stiu ca ea poate deveni un viciu, insa are si anumite beneficii in paralel, asa ca de ce sa nu le descoperim pe toate?

Pro: cafeaua contine antioxidanti. Boabele de cafea, ca si alte produse vegetale cu seminte, contin antioxidanti din plin. De fapt, potrivit cercetarilor, cafeaua este sursa numarul 1 de antioxidanti din dieta. Asta pentru ca aproape nimei nu-si incepe ziua fara a savura o ceasca aromata.

Pro: cafeaua poate diminua riscul de a face diabet. In studii recente, se pare ca s-a descoperit ca intr-o comunitate americana, riscul de diabet era de 40-70%. In 7 ani, cei care consumau cafea au avut un risc cu 67% mai mic, fata de cei care nu beau cafea. Si nu numai atat! Si alte studii asupra legaturii dintre cafea si diabet a fost facuta si de cei de la Harvard, care au descoperit ca cei care beau in mod regulat sunt cu 50% mai predispusi ca barbati si cu 30% mai putin predispusi ca femei. Bineinteles, autorii studiilor nu recomanda cantitati exagerate de cafea, dar continutul antioxidant al cafelei este demn de luat in seama.

Pro: cafeaua scade riscul si altor boli. Studiile ne arata ca cei care experimenteaza aroma cafelei au un risc scazut de a dezvolta cancer de colon, ciroza, pietre la rinichi, cancer de san sau endometrial. In plus, consumul regulat tine la distanta si boala Parkinson.

Pro: cafeaua iti da energie pentru fitness. Tot unele studii au arata ca si cafeina imbunatateste performantele atletice. Expunerea celulelor musculare la cafeina e ca si cum le-ar supune antrenamentului. Bineitneles, nu inseamna ca o ceasca de cafea tine locul unui exercitiu, insa are impact pozitiv asupra endurantei. Depozitele de carbohidrati din muschi se incarca mai repede cand atletii consuma atat carbohidrati cat si cafeina.

Pro: cafeaua poate incetini imbatranirea. Studiile au arata ca cafeina diminueaza pierderea fortei musculare ce apare odata cu imbatranirea. In plus, cafeina previne inflamatia creierului, care ar putea duce la boli neurodegenerative.

Contra: cafeaua poate creste riscul unor afectiuni. Substantele naturale din cafea pot creste nivelul de colesterol. Doua cesti pe zi cresc, de asemenea, riscul bolilor de inima la cei cu mutatii genetice comune care incetinesc procesarea cafeinei in organism. In plus, daca esti hipertensiv, trebuie sa limitezi consumul de cafea.

Contra: toleranta la cafea variaza mult. Unii oameni pot bea o cana intreaga si sa doarma bustean dupa o ora. Altii, chiar si o gura de cafea le supara stomacul. Unii sunt anxiosi, iritati, au dureri de cap. Altii sunt energici si bine-dispusi. Dar niciodata nu combina cu alte energizante!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…