Iubim vitamina C pentru ca ne mentine in forma si sanatosi. Pentru ca joaca un rol important in protejarea fata de infectii si raceli, reducand simptomele gripei si prevenind agravarea racelilor. Pentru ca este usor sa o capatam din suplimente, fructe si legume si mai ales, pentru ca ne ridica imunitatea la nivel optim.
Vitamina C si osteoartrita. Pe scurt, ai nevoie de vitamina C pentru cresterea si repararea tesuturilor intregului corp. Ea ajuta organismul sa creeze colagen, o proteina importanta care formeaza pielea, cartilajele, tendoanele, ligamentele si vasele de sange. Vitamina C este necesara, astfel, pentru vindecarea ranilor, precum si pentru repararea si mentinerea oaselor si dintilor.
Vitamina C si inima. Desi cele mai multe avantaje ale vitaminei C sunt cele de mai sus, exista si cateva beneficii mai putin stiute de noi. De exemplu, stiati ca acidul ascorbic ne asigura dilatarea corecta a vaselor de sange? Acest lucru previne aparitia hipertensiunii, boala care poate duce la complicatii cardiovasculare mai grabe. O inima sanatoasa are nevoie de un aport echilibrat de vitamina C.
Vitamina C si vederea. Un alt beneficiu de tinut minte al vitaminei este ca statutul de antioxidant o recomanda pentru protejarea impotriva radicalilor liberi care apar in urma expunerii ochilor la razele UV. Consumul de vitamina C ne mentine ochii sanatosi. Ochii nostri au nevoie de vitamina C pentru a functiona corect si astfel, pentru a preveni formarea cataractei, prin cresterea circulatiei sangelui catre ochi.
Vitamina C si scorbutul. Una dintre proprietatile majore pe care le detine aceasta vitamina este aceea ca previne instalarea scorbutului, o boala cauzata de deficienta de vitamina C care duce la formarea de gingii moi, probleme ale pielii, ale vaselor de sange, provocand hemoragii sau ingreunand vindecarea tesuturilor. Desi in ziua de azi, rare sunt cazurile de scorbut datorita abundentei de produse bogate in vitamina C, faptul ca vitamina C are acest rol in organism este important.
Vitamina C si astmul. Pacientii cu astm au nevoie adeseori de acid ascorbic in doze mari pentru a le proteja plamanii si caile respiratorii, prin rolul antioxidant.
Vitamina C si imunitatea. Stim ca sunt interdependenti acesti termeni, oricand auzim de vitamina C, ne gandim la imunitate. Insa ea este necesara si pentru colagen, proteina structurala principala a tesutului conjunctiv. O doza sanatoasa de vitamina C va proteja organismul de infectii si va mentine oasele si dintii puternici, in timp ce capacitatea noastra de a ne vindeca va creste.
Vitamina C pentru raceli. Nu exista persoana care sa nu ia vitamina C cand organismul lupta cu diferite bacterii, infectii, virusuri, raceli. Ce este mai important e ca ea deserveste ca un antihistaminic ce amelioreaza simptomele racelii: inflamatiile, durerile si nasul infundat.
Doza recomandata: un minim de 90 mg pe zi pentru barbati si un minim de 75 mg zilnic pentru femei se pot duce pana la 500-1000 mg in perioadele de raceala si gripa.
Surse excelente de vitamina C?
Aceste surse excelente de vitamina C sunt portocalele, ardeii, pepenele verde, papaya, grapefruitul, pepenele galben, capsunele, kiwi, mango, broccoli, rosiile, varza de Bruxelles, conopida si multe sucuri de citrice sau sucuri imbogatite cu vitamina C. Dovlecelul de iarna, zmeura, afinele, ananasul sunt, de asemenea, surse bogate de vitamina C. Pentru ca vitamina C este sensibila la lumina, aer si caldura, cea mai multa vitamina C vom gasi in legumele si fructele crude sau fierte usor.
Noi iti propunem cele mai bune si sigure surse de vitamina C, in magazinul nostru Remediu.ro!