revista

Efectele negative ale alcoolului in exces

Efectele negative ale alcoolului in exces

Cine ar putea refuza un pahar de coniac pentru o seara de toamna sau un vin baut in doi, undeva pe plaja? Poate ca vremea calduroasa a trecut, dar frigul ne imbie sa ne incalzim cu un mic paharel de alcool, sa ne puna sangele in miscare, sa ne binedispuna sau sa adormim linistiti. Nimic gresit pana aici, dar care sunt consecintele nefaste ale excesului de alcool?

Efectele negative ale excesului de bautura sunt pe termen scurt si pe termen lung, evident. Cu siguranta stii care sunt unele dintre acestea si cum se simt ele, pe propria piele. Iata ca Agentia Nationala a Sanatatii din America este de parere ca barbatii nu trebuie sa bea mai mult de 30-40 ml de alcool pe zi, iar femeile, nu mai mult de 20-30 ml.

In plus, tine cont ca, dupa o noapte de betie, se recomanda evitarea alcoolului cel putin 48-52 de ore. In orice caz, iata care sunt riscurile excesului de bauturi.

Pe termen scurt

Primul efect este deshidratarea. Este o problema destul de serioasa in defavoarea sanatatii tale. Berea si romul sunt printre cele mai puternice bauturi care deshidrateaza si te lasa si cu un stomac nesanatos.

Aciditatea – un pahar sau doua de vin nu dauneaza nimanui, din contra, ajuta. Insa opreste-te sau cel putin, fa o pauza. Prea mult alcool in stomac mareste aciditatea si iti provoaca refluxul gastric.

Mahmureala, starea proasta – prea mult alcool duce la ameteli, discurs alambicat, stare de voma, anemie, lesinuri sau o judecata tulburata. Desi aceste simptome sunt pe termen scurt si dispar dupa o vreme sau dupa o zi, daca organismul tau este supus constant acestor stari, excesul de bautura poate fi chiar fatal.

Pe termen lung

Ce poate face alcoolul pe termen lung? Ei bine, cu siguranta te vei trezi intr-o situatie care presupune vindecare medicala si spirituala. Pe termen lung, bauturile nu se mai beau de placere sau pentru a uita anumite probleme, ci din reflex si dependenta. Asadar, efectele negative:

Lipsa de productivitate – daca limita de pahare este intrecuta adesea, riscul este sa devii neproductiv. Excesul de alcool afecteaza rapid capacitatea de-a gandi rational si de-a trata problemele sau de-a gasi solutii.

Intoxicatia cu alcool – prea mult inseamna prea mult: alcoolul poate duce la spitalizare, coma si eventual, moarte.

Ciroza hepatica – evident, cea mai recunoscuta problema de pe urma betiilor constante este boala cronica: icterul si in final, ciroza. Daca ficatul ajunge deja in aceasta stare, nu vei mai putea bea niciodata.

Ulcerul, gastrita, malnutritia – alcoolul poate provoca rani serioase, adanci, in stomac, care poarta denumirea de ulcer (abraziunile de pe peretele stomacului, provoacate de aciditatea gastrica). Cand ai ulcer, nu numai ca suferi dureri puternice in zona superioara a abdomenului, dar nici nu mai poti manca sau bea normal.

Cancerul bucal sau la gat – exista sanse foarte mari ca alcoolicii inraiti sa dezvolte aceste tipuri de cancer.

In concluzie, conteaza foarte mult cum bei alcoolul si cat bei. Totul tine de tine. Si pe langa toate aceste repercusiuni asupra sanatatii, alte consecinte sunt un comportament violent fata de grupurile sociale, care duce si la destramarea familiilor, probleme familiale, pierderea locului de munca sau instrainarea relatiilor care contau pentru tine. Asa ca bea cu moderatie, pentru ca fericirea ta sa si a celor din jur sa nu fie umbrita de un asemenea viciu. Nu-ti ineca amarul in alcool!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…