revista

Exercitii pentru minte si trup. Yoga sau Pilates?

Exercitii pentru minte si trup. Yoga sau Pilates?

Sunt atatea tehnici de miscare si de relaxare in ziua de azi, incat nu mai stii ce sa alegi pentru a ramane in forma atat psihic, cat si fizic. Noi vom vorbi despre terapiile de miscare: Yoga si Pilates, ele sunt printre cele mai cunoscute la noi si sunt practicate cu mare placere atat de femei, cat si de barbati. Dar ce atrage atat de mult la ele? Si mai ales, care sunt diferentele dintre cele doua?

YOGA

Yoga, asa cum intuim, presupune conectarea mintii, corpului si spiritului cu armonia. Yoghinii sunt de parere ca mintea si trupul sunt un tot, iar cu „uneltele” potrivte si in spatiu potrivit, poate sa-si gaseasca vindecarea de unul singur. De aici si ideea ca yoga este terapeutica: te ajuta sa devii mai constient de postura corpului, de miscarile sale, de alinieri. Mai mult, te face flexibil si iti ofera relaxare chiar si in momentele cele mai tensionate – fapt pentru care este motivul principal pentru care oamenii se dedica practicii yoga. Pentru a te simti mai fit, mai energic, mai linistit si plin de pace, chiar mai fericit.
Miscarile yoga sunt executate in general, intr-un spatiu special amenajat, in grupuri ghidate de un instructor. Propria greutate a corpului este folosita pentru rezistenta si o buna parte din concentrare se acorda trecerii dintr-o postura la alta. Sunt multe stiluri diferite de yoga, la fel de eficiente si de sanatoase, totul este sa ti-l alegi tu pe cel potrivit.

Ashtanga Vinyasa Yoga de exemplu, se bazeaza pe posturi care se pliaza pe nevoile fiecarui individ pentru a accentua vindecarea, flexibilitatea si puterea incheieturilor. Pozitiile includ si promovarea starii de bine si a fortei, prin meditatie, reflectie, studiu, dar totul se rezuma la coordonarea respiratiei si a miscarilor.

PILATES

Pilates are cam aceleasi roluri si scopuri, printr-o serie de miscari controlate. Insa diferenta majora consta in faptul ca pilates nu numai ca presupune exercitii pe saltea, dar si pe aparate de pilates. Exercitiile cauta sa iti antreneze muschii abdominali, postura corpului, sa stabilizeze coloana, sa creasca echilibrul si puterea. In concluzie, putem spune ca pilates te ajuta sa iti conturezi o linie relaxata a corpului.

Pilates are rolul de a lucra intreg corpul. Fata de alte programe de exercitii, el impune control, precizie si concentrare atat a mintii, cat si a corpului. Miscarile nu sunt rapide sau repetate in mod excesiv, accentul punandu-se pe calitate si nu pe cantitate. Muschii abdominali, lombarii si fundul sunt centrul miscarilor, permitand restului trupului sa se miste liber. Acest lucru ajuta si la stabilizarea muschiului cardiac care se tonifica. Pilates se recomanda pentru prevenirea contuziilor si recuperare. Cele 6 principii ale sale – concentrarea, controlul, centrarea, respiratia, linia urmata si precizia – antreneaza corpul sa se miste mai eficient, cu impact minim supra sa. Echilibrul dintre flexibilitate si forta ajuta la formarea unui plan de exercitii sanatos, plin de vigoare si de simetrie pentru toate grupurile de muschi.

YOGA SAU PILATES?

Daca tot nu stii ce sa alegi intre yoga sau pilates, poti sa le practici pe amandoua! Ele sunt complementare, nefiind programe solicitante fizic. Prinde exercitiul cu yoga si intretine-te cu pilates, nu e nicio problema. imbina meditatia cu tehnicile de respiratie in fiecare zi si vei simti cum stressul se risipeste treptat din viata ta. Ambele tehnici sunt pe termen lung, iar cu ajutorul unui instructor specializat, cu siguranta vei ajunge unde iti doresti!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…