revista

Galbenelele. Proprietati

Galbenelele. Proprietati

Gălbenelele au fost crescute ca plante de grădintă timp de mulți ani în America de Nord și Europa, unde au fost foarte valorificate datorita proprietăților medicinale. Florile de gălbenele au fost folosite pentru a trata conjunctivite, eczeme, gastrită, arsuri minore precum cele solare, răni minore.

Planta de Calendula a fost consumată pentru diferite probleme precum spasme musculare, febră persistentă, chiar și în tratarea anumitor tipuri de cancer. În primul rând, era folosită local, pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor.

Proprietăți vindecătoare pentru boli de piele, tuse, crampe, inflamații...

De asemenea, gălbenelele se folosesc și pentru a trata crampele, tusea, mușcăturile de șarpe. Cercetările continuă asupra proprietăților vindecătoare ale gălbenelelor. Florile de Calendula au fost considerate benefice în reducerea inflamațiilor, în grăbirea vindecării rănilor și au fost considerate și antiseptice. Ca plantă, a fost  folosită pentru a trata o varietate de boli de piele și s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul ulcerațiilor pielii. Consumate ca ceai, inter, trateaza ulcerul de stomac și inflamațiile.

Gălbenelele – efective în lupta cu cancerul?

În lumea medicinală, Calendula (gălbenelele) este cercetată pentru așa-zise proprietăți anti-cancer. În amestec cu alte ierburi, au existat dovezi ale succesului în tratarea anumitor tipuri de cancer, potrivit unei universități din Ucraina. Potrivit Universității de Medicină și Farmacie, Calendula a fost eficientă în tratarea acneei juvenile. Efectele s-au observat în 3-4 zile de tratament.

Calendula este prescrisă și acum sub formă de tinctură, de infuzie sau ca alifie – remedii pentru problemele pielii, de la piele uscată și crăpată, până la răni deschise ale corpului. La o analiză chimică, gălbenelele conțin un ulei volatil, diferite tipuri de carotenoide, mucilagiu, polizaharide etc. Nici astăzi nu se știe sigur ce provoacă efectele antiinflamatorii. Uleiul volatil se folosește în parfumerii, iar pigmenții portocalii se folosesc în cosmetică.

Gălbenelele sunt valorificate la maxim când se folosesc fie ca alifie, fie ca tinctură diluată când tratează orice tip de piele, la suprafață, probleme ale vaselor de sânge sau ale mușchilor – adică arsuri solare, toate tipurile de inflamații ale pielii, varice, crampe, vânătăi, cât și alte probleme locale.

Este important să știți că rezultatele a două studii medicale importante străine au confirmat că remediile gălbenelelor se întind și spre vindecarea ulcerului duodenal, a inflamațiilor stomacale, cât și pentru vindecarea colitei. Ulcerul duodenal a fost tratat folosind o cantitate egală de calendula și de rădăcină de tătăneasă, pentru ceai luat zilnic, de două ori. Cât despre colita cronică, pacienților li s-a administrat un remediu din ierburi în cantități egale de semințe de mărar, rădăcină de păpădie, sunătoare, roiniță.

Această mixtură a fost preparată ca un ceai puternic, lăsat ca infuzie timp de o oră, după ce a fiert, și consumat de 3 ori pe zi. Aproape toți pacienții au spus că nu au mai sesizat dureri ale intestinului după 15 zile de asministrare.

Efectele antiseptice și astringente ale calendulei stimulează sistemul imunitar, ține la distantă gripa, herpesul, congestia limfatică, ”ciupercile”, dizenteria, viermii intestinali, hepatitele virale și multe altele.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Helicostop d91 63cps FARES
-9%
40 ,65 LEI
44,67
Quercetina 500 mg + vitamina d3 f195 30cps FARES
-8%
76 ,49 LEI
83,14
Vitamina c f164 60cpr FARES
-5%
66 ,62 LEI
70,13
Silueta perfecta controlul greutatii m101 60cps FARES
-7%
32 ,02 LEI
34,43
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-9%
45 ,06 LEI
49,52
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Diurosept u68 63cps FARES
-9%
40 ,18 LEI
44,15
Sirop alergoplant r36 100ml FARES
-9%
29 ,72 LEI
32,66
Complex laxativ cu fibre- D155 15plicuri FARES
-7%
52 ,88 LEI
56,86
Circulatie cerebrala si memorie n132 63cps FARES
-8%
45 ,83 LEI
49,82
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…