revista

Ginseng pentru vitalitate si energie

Ginseng pentru vitalitate si energie

Ori de câte ori auzim cuvântul "ginseng", acesta evocă imagini de forță, vitalitate, dinamism şi masculinitate. Ne raportăm la ginseng când vorbim de rezistenţă fizică şi energie, şi în special de sănătate şi longevitate. Prea mulți oameni suferă de epuizare, de dezechilibru psihic, emoțional, fizic. Aici intervine ginsengul.

De mii de ani, chinezii şi coreenii au avut încredere absolută în puterea de vindecare a ginsengului, deoarece restabilește armonia între corp şi minte într-un mod delicat. În zilele de demult, această rădăcină miraculoasă era pentru împăraţi şi regi care au crezut că este sursa tinereții. Panax, din latină pentru ginseng, înseamnă"panaceu" sau "vindecă-tot." Într-adevăr, Panax ginseng are reputaţia de a reduce oboseala, stresul, suferinţa psihică şi nervozitatea provocate de agresiunile vieții moderne. Acesta calmează sufletul.

Cum funcționează ginsengul – ginsenocidele.

Epuizarea energiei apare din blocajele de stres acumulate în noi. Când suntem stresați, corpul nostru produce un val de hormoni, cum ar fi adrenalina, noradrenalina şi cortizol. Adaptaogenii din ginseng, ginsenocidele ajută prin îmbunătăţirea producţiei de celule de energie și creatină, cât și capacitatea proprie de a livra oxigen la celule şi reducerea daunelor oxidative care pot afecta celulele.

Ginseng (Panax) a fost cel mai bine cercetat. Ginsenosidele, o clasă de molecule care le conţine, se crede că mențin hormonii de cortizol și de stres sub control, prevenind astfel stresul cronic și lipsa energiei. Ginseng, de asemenea, relaxează vasele de sânge, care ar trebui să maximizeze livrarea de oxigen la celule în întreg organismul.

Se recomandă doze de 100-700 miligrame, luate în doze de două ori pe zi (nu noaptea). Ginsengul acționează încet, dar sigur; aşteptaţi câteva săptămâni pentru a simţi pe deplin efectele: bună dispoziție, relaxare, energie și vitalitate.

Până în prezent, comunitatea ştiinţifică nu a cunoscut exact cum funcţionează ginsengul, confirmând doar că aceasta influenţează pozitiv sistemul imunitar. Cu toate acestea, cel mai complex de ingrediente active a fost recent izolat ca "ginsenocide." Un fapt notabil este că structura chimică a ginsenocidelor seamănă cu hormonii umani. Aparent, ginsenocidele controlează activitatea hormonilor, precum şi nervii. Acestea influenţează presiunea sângelui si producția de insulină, cresc metabolismul. Acesta este, probabil, motivul pentru îmbunătăţirea activităţilor cerebrale, vigilenţei şi memoriei, care au fost observate la persoanele care iau regulat ginseng. Studiile au demonstrat că ginsengul ajută performanţa umană şi capacitatea de a reacționa într-un mod pozitiv, deşi efectele nu au loc imediat.

Fără nici o toxicitate, ginsengul este inofensiv şi poate fi absorbit fără vreun inconvenient. Este perfect tolerat de organism şi nu produce efecte secundare. Interacţiuni nu sunt cunoscute, deci ginsengul poate fi consumat cu orice alte alimente sau plante medicinale.

 

Pachet slabit nutrific start
PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Candisept a23 30cps FARES
-15%
35 ,67 LEI
41,97
Calciu magneziu zinc seleniu  150cpr PRO NATURA
-7%
39 ,00 LEI
41,95
Biomicin forte a15 15cps FARES
-14%
18 ,00 LEI
20,98
Colonhelp 480gr ZENYTH
-18%
70 ,00 LEI
85,13
Maxro 10cps MAD HOUSE
-6%
95 ,00 LEI
100,55
Tribulus terrestris 150cps PRO NATURA
-5%
61 ,00 LEI
64,19
Sirop Plantusin r8 250ml FARES
-16%
14 ,00 LEI
16,60
Chlorofresh 90cps NATURES WAY
-7%
64 ,00 LEI
68,68
Digestion blend sp-27 100cps SOLARAY
-11%
35 ,00 LEI
39,22
Black cohosh 60cps NEW ROOTS
-9%
80 ,00 LEI
88,20
Ceai Sveltaflor m98 50gr FARES
-15%
4 ,80 LEI
5,62
Sirop liv 52 100ml HIMALAYA
-9%
30 ,00 LEI
33,05
» Mai sunt inca 14 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…

Alimente bune si rele pentru un somn linistit!

Fie ca esti genul care se culca prea devreme sau prea tarziu,…

5 obiceiuri ale oamenilor foarte productivi

Se intampla multora dintre noi, in anumite perioade, sa se de…

Cum eviti ingrasarea pe timpul iernii

Vara, slabim mai greu, dar ne si ingrasam mai greu. Iarna, insa,…

5 moduri in care schimbul de mesaje pe telefon iti face rau

Bineinteles ca ne referim la timpul enorm petrecut cu privirea…

5 exercitii de mindfulness de incercat zilnic

Intr-o lume constant pe graba, avalansa de ganduri si de emotii…

Ce semnificatie au visele tale? Cel mai des intalnite vise si ce inseamna

Ca sa ne destindem putin, am compilat cele mai des intalnite…

Cum sa-ti prepari un odorizant natural impotriva mirosurilor neplacute

Cu siguranta, la un moment dat, ai cumparat si folosit odorizante…