revista

Ginseng pentru vitalitate si energie

Ginseng pentru vitalitate si energie

Ori de câte ori auzim cuvântul "ginseng", acesta evocă imagini de forță, vitalitate, dinamism şi masculinitate. Ne raportăm la ginseng când vorbim de rezistenţă fizică şi energie, şi în special de sănătate şi longevitate. Prea mulți oameni suferă de epuizare, de dezechilibru psihic, emoțional, fizic. Aici intervine ginsengul.

De mii de ani, chinezii şi coreenii au avut încredere absolută în puterea de vindecare a ginsengului, deoarece restabilește armonia între corp şi minte într-un mod delicat. În zilele de demult, această rădăcină miraculoasă era pentru împăraţi şi regi care au crezut că este sursa tinereții. Panax, din latină pentru ginseng, înseamnă"panaceu" sau "vindecă-tot." Într-adevăr, Panax ginseng are reputaţia de a reduce oboseala, stresul, suferinţa psihică şi nervozitatea provocate de agresiunile vieții moderne. Acesta calmează sufletul.

Cum funcționează ginsengul – ginsenocidele.

Epuizarea energiei apare din blocajele de stres acumulate în noi. Când suntem stresați, corpul nostru produce un val de hormoni, cum ar fi adrenalina, noradrenalina şi cortizol. Adaptaogenii din ginseng, ginsenocidele ajută prin îmbunătăţirea producţiei de celule de energie și creatină, cât și capacitatea proprie de a livra oxigen la celule şi reducerea daunelor oxidative care pot afecta celulele.

Ginseng (Panax) a fost cel mai bine cercetat. Ginsenosidele, o clasă de molecule care le conţine, se crede că mențin hormonii de cortizol și de stres sub control, prevenind astfel stresul cronic și lipsa energiei. Ginseng, de asemenea, relaxează vasele de sânge, care ar trebui să maximizeze livrarea de oxigen la celule în întreg organismul.

Se recomandă doze de 100-700 miligrame, luate în doze de două ori pe zi (nu noaptea). Ginsengul acționează încet, dar sigur; aşteptaţi câteva săptămâni pentru a simţi pe deplin efectele: bună dispoziție, relaxare, energie și vitalitate.

Până în prezent, comunitatea ştiinţifică nu a cunoscut exact cum funcţionează ginsengul, confirmând doar că aceasta influenţează pozitiv sistemul imunitar. Cu toate acestea, cel mai complex de ingrediente active a fost recent izolat ca "ginsenocide." Un fapt notabil este că structura chimică a ginsenocidelor seamănă cu hormonii umani. Aparent, ginsenocidele controlează activitatea hormonilor, precum şi nervii. Acestea influenţează presiunea sângelui si producția de insulină, cresc metabolismul. Acesta este, probabil, motivul pentru îmbunătăţirea activităţilor cerebrale, vigilenţei şi memoriei, care au fost observate la persoanele care iau regulat ginseng. Studiile au demonstrat că ginsengul ajută performanţa umană şi capacitatea de a reacționa într-un mod pozitiv, deşi efectele nu au loc imediat.

Fără nici o toxicitate, ginsengul este inofensiv şi poate fi absorbit fără vreun inconvenient. Este perfect tolerat de organism şi nu produce efecte secundare. Interacţiuni nu sunt cunoscute, deci ginsengul poate fi consumat cu orice alte alimente sau plante medicinale.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…