revista

Propolisul si sarcina

Propolisul si sarcina

Propolisul este un antibiotic natural, care câștigă rapid popularitate acasă, ca remediu natural! Este unul din aceste produse apicole care produc cu adevărat efectul de minune a naturii.
Propolisul conţine aproximativ 50-70% rășini, 30% ceară, uleiuri eterice 10% şi 5% polen. Este deosebit de bogat în aminoacizi, importanți pentru funcţia sistemului imunitar. El are un conţinut ridicat de vitamine (vitamina A - caroten), (vitamina B1, B2, B3 - biotina) şi este extrem de bogat în bioflavonoide (vitamina P), care se crede că au numeroase proprietăţi imunitare şi benefice pentru sănătate. Bioflavonoidele sunt pigmenți naturali din fructe şi legume şi se găsesc din belşug în portocale. Acest propolis conţine aproape 500 de ori mai mult decât bioflavonoide ce se găsesc în portocale! Acesta conţine, de asemenea, o serie de albumină, calciu, magneziu, potasiu şi fosfor. Cum ar fi Royal Jelly şi polenul, care conţine un număr de compuşi neidentificaţi, care lucrează împreună sinergic pentru a crea un fond echilibrat, nutritiv.

Datorită efectelor sale antibacteriene, antifungice, efecte antivirale, anti-inflamatorii şi antioxidante, această substanţă preţioasă a fost folosită ca un remediu natural şi agent de vindecare timp de multe secole. Ea are capacitatea de a oferi protecţie împotriva infecțiilor, de a promova vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, şi oferă o sursă superioară de energie si rezistență. Acesta a fost folosit ca unguent pentru vindecarea tăieturilor şi rănilor şi s-a dovedit a avea o valoare remarcabilă pentru o mare varietate de boli.

De asemenea, este utilizat ca o alternativa naturala la penicilina si alte antibiotice. Se spune ca ar fi deosebit de sigur şi eficient şi inhibă efectul rezistenţei la antibiotice.

Propolisul nu este recomandat în timpul sarcinii.

Propolisul prezintă rezultate foarte bune în tratamentul infertilităţii, asociată cu endometrioza uşoară, dar este mai bine să se evite propolisul şi alte produse apicole în timpul sarcinii şi alăptării. În cea mai mare parte, femeile sunt sfătuite să nu folosească produse apicole (miere,  polen, propolis, lăptișor de matcă), când sunt gravide sau când alăptează. Primul argument este faptul că efectele propolisului în timpul sarcinii şi alăptării nu au fost suficient evaluate pentru a confirma efectele asupra copilului.

Alt motiv pentru care o femeie însărcinată sau care alăptează trebuie să evite propolisul, precum şi orice alte produse apicole, este că propolisul este cunoscut a fi un agent sensibilizant; acesta ar putea conduce la dezvoltarea de alergii.

Deşi este foarte rar ca produse apicole să fie cauza reacţiilor grave sau chiar fatale,  au existat cazuri cu efecte adverse severe. Laptisorul de matca este periculos în cazuri de astm, polenul si înțepăturile de albine ar putea provoca anafilaxie alergică, mierea ar putea provoca botulism la copil.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Distonoplant forte 60cps FARES
-7%
58 ,22 LEI
62,60
Vermicin forte d102 20cps FARES
-8%
27 ,77 LEI
30,19
Biosept nazal a27 ulei 5ml FARES
-7%
39 ,86 LEI
42,86
Stomac sanatos d49 63cps FARES
-9%
33 ,26 LEI
36,55
Farebil d96 30cps FARES
-7%
35 ,94 LEI
38,65
Hapciu raceala si gripa solubil r30 12plicuri FARES
-10%
27 ,53 LEI
30,59
Plantusin spray pentru gat r60 20ml FARES
-8%
32 ,03 LEI
34,82
Probio vital d128 20cps FARES
-8%
34 ,28 LEI
37,26
Candisept a23 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Sirop Vermicin cu miere si propolis d73 100ml FARES
-9%
28 ,78 LEI
31,63
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…