revista

Proprietatile Aloe Vera

Proprietatile Aloe Vera

Pentru multe persoane, aloe vera a fost una dintre primele plante medicinale cunoscute. Gelul aloei vera era folosit pentru calmarea pielii adesea arse de soare. Acest gel este poate unul dintre cele mai recunoscute remedii naturiste tradiționale de la noi, folosit pentru a calma pielea arsă, pentru a vindeca rănile, pentru a hidrata și înmuia pielea. În plus, acum i se recunosc și meritele pentru întărirea sistemului imunitar.

Planta de aloe vera este una perenă, rezistentă la mediu uscat, suculentă, cu frunze sub formă de lance verzi, folosită pentru efectele sale medicinale. Gelul care îl conține a fost dovedit că are ingrediente active medicinale, cu efect analgezic și antiinflamator.

Gelul de aloe vera are cel mai important rol: de vindecare. El conține în jur de 70 de ingrediente esnțiale care includ majoritatea vitaminelor inclusiv B12, steroizi, acizi organici, enzime (responsabile de vindecarea țesuturilor), agenti antibiotici, aminoacizi, minerale. Se pare că anumite proteine din gelul de aloe stimuleaza sistemul imunitar să crească producția de limfocite care luptă cu bacteriile și cu celulele tumorilor.

Vitamine, enzime și minerale!

Vitaminele incluse în plantă sunt vitamina A, C, D, F, vitamine B, niacină, riboflavină (B2), cât și acid folic. Enzimele se activează când gelul de aloe se ia oral, ajutând la arderea grăsimilor și a zaharurilor. În plus, provoacă un efect antiinflamator și analgezic. Mineralele precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fier și crom au efect de prevenire a mâncărimilor și a durerii.

De acum 5000 de ani i se recunoșteau proprietățile medicinale, aloe vera fiind un amestec de antibiotic, astringent, agent coagulant, inhibitor de durere, stimulator de creștere a celulelor și de tratare a cicatricilor.

Testele făcute pe pacienții cu ulcer în 1962 a arătat că administrarea de gel de aloe vera a ușurat permanent afecțiunea cu 94%. Dar lăsăm deoparte detaliile tehnice. Trebuie să ne gândim că majoritatea beneficiilor medicinale se datorează plantelor, așa că aloe vera este o plantă unică în care există un gel medicinal care vindecă aproape orice afecțiune a pielii, de la arsuri solare, până la alte tipuri de arsuri, mâncărimi, mușcături de insecte, artrită și funcționează și ca o cremă anti-îmbătrânire.

Există și suc de aloe vera care ajută în cazul astmului, insomniei, indigestiei, constipației, a hemoroizilor și ulcerului.

Interesant este că gelul plantei nu numai că vindecă cicatricile și pielea arsă, însă se vindecă singură. Frunzele sunt ținute ferm de către conținutul de apă. Dacă se taie frunzele, după câteva minute în care gelul ”miraculos” se prelinge, frunza se autocicatrizează.

Aloe vera este non toxică și nu înlocuiește alte medicamente, dar efectele benefice ale sale sunt recunoscute de foarte mulți oameni din toată lumea. În plus, sucul de aloe vera este inclus în multe produse cosmetice.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ulei noapte buna n176 10ml FARES
-7%
29 ,56 LEI
31,78
Diurosept u68 63cps FARES
-9%
40 ,18 LEI
44,15
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
Helicostop d91 63cps FARES
-9%
40 ,65 LEI
44,67
Sirop Biosept a16 250ml FARES
-8%
30 ,09 LEI
32,71
Vermicin forte d102 20cps FARES
-8%
27 ,77 LEI
30,19
Biosept a5 30cps FARES
-9%
28 ,87 LEI
31,73
Ulei biosept forte 10ml FARES
-8%
27 ,65 LEI
30,05
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…