revista

Sfaturi pentru începători – formarea muschilor

Sfaturi pentru începători – formarea muschilor

Profesionistii din fitness descriu, la modul general, compozitia corpului în două categorii: masa grăsimii corporale si masa solidă corporală. Grăsimea corpului include tot tesutul gras, în timp ce masa solidă a  corpului include oasele, organele, muschii.

Formarea masei musculare este importantă pentru pierderea în greutate pentru că ajută metabolismul. Consumul de anumite portii de carbohidrati, proteine si grăsimi este cheia pentru formarea muschilor, mai ales dacă se combină si antrenamentul cu greutăti si exercitiile aerobice.

Formarea masei musculare este o parte importantă a întretinerii sănătătii generale si a fitnessului. Muschii întretinuti accelerează metabolismul pentru a arde mai multe calorii si pentru a depozita mai putine grăsimi. În plus, muschii măriti te ajută să faci mai multe exercitii cu scopul de a deveni si mai sănătos. Totusi, trebuie stiut mai întâi pasii de început.

Când începi să îti formezi muschii, să cresti masa musculară, cel mai rău lucru este să renunti la tot ce mâncai, drastic. Corpul tău are nevoie de energie pentru a-si forma masa musculară, dacă renunti la ce mâncai, corpul va consuma din alte rezerve, muschii pe care îi ai si metabolismul va încetini, asa că nu vei pierde în greutate.

În loc de asta, mai bine urmează ghiduri specifice asupra a ceea ce trebuie să mănânci. În termeni calorici, dacă ar trebui să consumi 1500 de calori pe zi, înseamnă că va trebui să consumi cu câteva sute mai mult pentru construirea masei musculare. Asta înseamnă încă 300-500 calorii pe zi pentru a-ti atinge scopul.

Dezvoltarea masei musculare cere o dietă echilibrată, inclusiv gustări pentru muschi – surse de proteine pure. Nu mai mult de 20% din dietă. Iar proteinele ar trebui să vină din surse slabe în grăsimi, precum peste sau pui. Nu mâncare prăjită pentru că asta duce la un nivel ridicat de grăsimi saturate care sunt dăunătoare sănătătii.

Nu mai mult de 70% din dietă ar trebui să fie carbohidrati. Evită zaharurile simple, precum cele din bomboane, dulciuri. Caută carbohidratii complecsi, legume si cereale integrale. Doar 10-15% ar trebui să fie grăsimi sănătoase, din ulei de măsline sau acizii grasi omega-3.

Pentru construirea muschilor, nu e destul să mănânci sănătos. Trebuie să existe si un program de lucru, de exercitii care să includă ridicări de greutăti, aerobic pentru plămâni si inimă. La greutăti, evită activitatea izolată care dezvoltă doar anumiti muschi, precum bicepsii. Solicită mai multe zone ale corpului.

Aminteste-ti să îti cunosti limitele. Nu vrei să te suprasoliciti prea tare încât să îti rănesti corpul, pentru că ar da peste cap toate eforturile de a construi masa musculară. În loc de asta, încearcă serii de 20 de repetitii pentru fiecare exercitiu, de câteva ori pe săptămână si dă-i sansa corpului să se vindece, după. Fără timpul de vindecare, cresti riscul rănilor muschilor.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

5 motive pentru care mersul pe jos te face sanatos

Din ce in ce mai multi oameni adulti incep sa faca jogging sau…

5 pozitii de Yoga pentru durerile de spate

Sedentarismul si statul indelungat pe scaun la birou dauneaza…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Unde apar crampele musculare cand faci efort si cum scapi de ele

Fie ca alergi, ca pedalezi pe bicicleta sau ca iti fortezi muschii…

Da burta jos cu aceste 2 exercitii!

Ca tot este sezonul in care abdomenele noastre isi ies din forma…

Testeaza-ti rezistenta: cat de puternic esti?

Multi dintre specialistii in fitness si antrenori de culturism…

Reguli in fitness si la antrenamente de forta

Cel mai bun plan de exercitii fizice Mersul, ridicarea de greutati,…

Totul despre L-arginina si efectele sale

Ce este L-arginina? Este, la baza, un aminoacid semi-esential…

Ce sa mananci pentru rezistenta la efort

Ca sa iti maresti enduranta, ai nevoie de energie. Si energia…