revista

Stresul ingrasa!

Stresul ingrasa!

Da, s-a dovedit: stresul te face sa castigi… kilograme, din cauza hormonului sau, numit cortizol. Poate munca la birou, relatia cu partenerul de viata, problemele de familie sau pur si simplu, anxietatea, te fac sa fii intr-o continua stare de alarmare si presiune. Daca starea persista, s-ar putea sa te confrunti cu stresul cronic, care cu greu poate fi combatut si care-ti afecteaza intregul sistem. Dar cum vine asta?

Cum ingrasa stresul?

Metabolismul – daca observi ca te ingrasi, desi mananci la fel de mult, dar esti supus stresului, cortizolul are de-a face cu asta. El ingreuneaza procesul metabolic, facandu-te sa aduni kilograme peste kilograme. In plus, si dieta este blocata de agitatia mentala, enervandu-te din ce in ce mai mult ca nu da roade.

Poftele – cand esti stresat, nu ai chef sa mananci o salata si sa te gandesti la calorii. Preferi o mancare usor de preparat, procesata, la indemana, in portie dubla. Asta nu-ti va usura greutatea si iti afecteaza sistemul cardiovascular.

Glicemia – stresul prelungit isi revarsa efectele si asupra nivelului de zahar din sange, provocand schimbari de dispozitie, oboseala, hiperglicemie, sindromul metabolic si diabet.

Depozitele de grasime – stresul in exces alege unde se depune grasimea cel mai repede si in special, pe abdomen. Din pacate, grasimea abdominala nu e singura de nedorit, ci si riscurile la care esti supus.

In plus, stresul si ingrasarea se leaga si prin faptul ca:

Mananci din cauze emotionale – nivelul crescut de cortizol nu numai ca te face sa poftesti produse nesanatoase, dar energia si nervii in exces te conving sa mananci mai mult, fara sa-ti dai seama. Gandeste-te la momentele in care dai ture la bucatarie, noaptea, cand nici macar nu ti-e foame!

Dai o tura la fast food – multi specialisti cred ca unul dintre motivele pentru care asociem obezitatea cu oamenii de astazi, oamenii moderni, grabiti si axati pe cariera, este faptul ca sunt prea stresati si nu au timp sa mai pregateasca mese sanatoase, acasa, in liniste, de care sa se bucure cu familia. Se prefera fast food-ul, e la indemana, iar mancarea vine la pachet, in cateva minute. La fel si grasimea!

Nu ai timp sa faci sport – cu toate planificarile de program la munca, cu grija de copiii mici si de treburile casnice, fitnessul si miscarea e ultima ta grija. Sedentarismul produce victime in toata lumea, iar cu un stil de viata agitat si plin de stres, nu e de mirare de ce kilogramele se aduna de la o luna la alta.

Produsele apicole sunt recomandate cel mai adesea, in cazuri de stres, mai ales cronic. Laptisorul de matca, polenul proaspat congelat sunt produse naturale de exceptie care contin vitaminele B, responsabile de lupta cu hormonul stresului, pe langa faptul ca te relaxeaza si-ti ofera o stare de energie sanatoasa si o putere de concentrare marita.

La fel, o dieta bogata in fructe si legume proaspete, crude, te vor mentine in forma, departe de gustari grele si de mancaruri grase.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…