revista

5 alimente surprinzatoare pentru sanatate!

5 alimente surprinzatoare pentru sanatate!

Alimentatia este si un joc al culorilor, nutrientilor si starilor de bine. Asta pentru ca felul in care ne simtim fizic si psihic depinde in mare parte de ceea ce mancam si cum alegem sa mancam. De aceea, haideti sa vedem care sunt acele 5 alimente de top care ne impresioneaza cu beneficiile lor asupra sanatatii noastre.

Ciupercile pentru metabolism

Vitamina D este unul dintre nutrientii de top. Un nivel adecvat imbunatateste forta musculara si ajuta muschii sa lucreze mai eficient, folosindu-se de energia din celule. Studiile au aratat de asemenea ca vitamina D scade riscul de a deveni obez, de a face diabet de tip 2, de a suferi de boli de inima, de hipertensiune, osteoporoza si anumite tipuri de cancer. Din pacate peste jumatate dintre adolescenti si adultii din ziua de azi nu au un nivel indeajuns pentru a fi protejati de toate cele de mai sus. Insa vitamina D, desi este vitamina soarelui, se gaseste in ciuperci. Mai exact, adultii care mannaca ciuperci uscate la soare timp de 12 saptamani beneficiaza de un aport la fel de mare precum ar fi oferit orice supliment nutritional.  Poti adauga ciuperci la orice mancare, de la omleta, salata si legume trase in tigaie, pana la paste.

Mango pentru topirea grasimilor

Fructele de mango sunt bogate in vitamine imunitare precum A si C, pe langa aportul  de fibre si antioxidanti unici, care lupta cu inflamatiile in organismn – cauza imbatranirii si a bolilor. In plus, noile studiiarata ca aceste fructe delicioase reduc si grasimile corpului. Consumate zilnic, in proportii mici, vor topi grasimea si vor scadea colesterolul in doua luni de zile, regland in acelasi timp si glicemia. Prepara-le in sucuri de fructe, adauga-le in cereale sau in inghetata. Merg de asemenea si cu fructe de mare gatite.

Afine pentru protejarea creierului

Asa cum stiam, beneficiile afinelor tin de domeniul senzationalului. Ele impiedica obezitatea, scad nivelulde trigliceride si insulina si lupta cu bolile de inima, cu cancerul, cu hipertensiunea si cu osteoporoza. Insa adevaratul lor atu este ca afinele si fructele de padure au rolul de a curata toxinele din creier, de a-l proteja impotriva imbatranirii si a bolilor degenerative precum Parkinson sau Alzheimer datorita antioxidantilor continuti din plin.

Struguri pentru topirea grasimii pe abdomen

Cele mai recente studii au tot laudat strugurii ca fiind noile fructe-minune pentru ca au antioxidanti bogati, flavonoizii, care anuleaza bolile de inima prin relaxarea vaselorde sange pentru a permite sangelui sa circule fara probleme. Astfel, se previne tromboza, oxidarea colesterolului si blocarea arterelor. Un amestec de struguri rosii,verzi, negri nu doar ca cresc bariera antioxidanta impotriva cancerelor si a inflamatiilor, dar reduc si grasimea de pe burta sau de pe ficat.

Sfecla pentru hipertensiune

Legendarele radacini rosii ale sfeclei sunt recunoscute pentru dulceata lor si bogatia nutritionala de care dispun: vitamine, minerale, antioxidanti si detoxifianti naturali. Sfecla rosie curata pe de-a intregul sangele si incetinesc dezvoltarea tumorilor canceroae, imbunatatesc performantele atletice si maresc rezistenta la effort. In plus, sunt ideale pentru oamenii hipertensivi. 150 ml de suc de sfecla pe zi scad cu 10% riscul de a avea hipertensiune.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Crom seleniu zinc f176 30cps FARES
-9%
28 ,09 LEI
30,87
Detoxifiant cu ganoderma p127 63cps FARES
-8%
49 ,57 LEI
53,88
Sirop Vermicin cu miere si propolis d73 100ml FARES
-9%
28 ,78 LEI
31,63
Candisept a23 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Hapciu raceala si gripa solubil r30 12plicuri FARES
-10%
27 ,53 LEI
30,59
Menopauza g81 60cps FARES
-7%
36 ,51 LEI
39,26
Mami si bebe distonoplant 60cps FARES
-9%
39 ,72 LEI
43,65
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-10%
27 ,05 LEI
30,05
Biosept,a28 apa de gura 250ml FARES
-9%
38 ,60 LEI
42,42
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
Hepatofit forte d80 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…