revista

8 lucruri care-ti distrug creierul

8 lucruri care-ti distrug creierul

Creierul este solicitat in orice clipa care trece. Prin urmare, este influentat si afectat de tot ceea ce ni se intampla. Insa adeseori omitem factori nevazuti – de la obiceiuri alimentare la vicii pe care ni le-am format de-a lungul timpului – care ne corup puterea mentala si ne scad inteligenta, distrugand celulele cerebrale. De aceea, asigura-te ca eviti urmatoarele probleme care-ti ucid creierul treptat.

Hiperglicemia

Mancarea in exces, memoria proasta, depresia, probleme cu abilitatea de a invata – sunt provocate de o cantitate de zahar consumata prea mare. In mod normal, nu trebuie sa depasim 50g pe zi – asadar citeste etichetele de pe produsele alimentare, caci nu ne referim doar la zaharul brut, ci la cel din bauturi, alimente procesate, dulciuri, fructe.

Aerul poluat

Creierul are nevoie de oxigen. Oxigen curat, pentru a functiona cum trebuie, iar asta poate fi o problema, daca te expui mereu la agentii poluanti. Aerul contaminat reduce functia cognitiva si provoaca schimbari fizice in creier. Agenti poluanti sunt cei emanati de masini, praf, deseuri industriale – care ajung in organe si inhiba dezvoltarea corpului.

Un somn insuficient

Somnul este perioada in care corpul se repara – prin urmare, ajuta la crearea de celule noi in organism, inclusiv in creier. Lipsa de somn pe termen lung dauneaza celulelor creierului si opreste dezvoltarea altora, cauzand probleme cu nervii celulari.

Consumul de junk food

Cand nu oferi celulelor tale nutrientii de care au mare nevoie pentru a supravietui, incep sa moara. Cate o portie de junk food din cand in cand e acceptabila, insa consumul activ de alimente nesanatoase compromite sanatatea si stimuleaza ingrasarea, pierzand in acelasi timp energie mentala si fizica. Creierul are nevoie de nutrienti reali, care vin din alimente proaspete, sanatoase, nu din mancarea prajita si procesata.

Alcool si tigari

Pe langa faptul ca favorizeaza aparitia cancerului, a bolilor de inima si a altor probleme de sanatate, fumatul spre exemplu provoacca declinul cognitiv la barbati. Studiile arata ca un compus din tutun devine carcinogen cand este metabolizat de organismul nostru. Nu afecteaza direct creierul, cum o face alcoolul, dar provoaca inflamatii neuronale, ducand chiar la boli precum scleroza multipla. Alcoolul consumat pe termen lung scade potentialul intelectual si chiar scade volumul creierului, la alcoolici.

Omiti micul dejun

Cand nu mananci dimineata, privezi organismul de zaharul de care are nevoie pentru a rezista pe intreaga zi, cat si de nutrienti. Mananca ceva sanatos, oricat de mic, dimineata, pentru a fi mai focusat, mai alert si energic, capabil sa muncesti intreaga zi. Ai nevoie de proteine si vitamine, pentru putere si performanta mentala.

Stimularea mentala e precara

Creierul este ca un muschi: are nevoie de antrenament, ca sa ramana istet. Oamenii inteligenti joaca puzzle-uri sau alte jocuri ce stimuleaza mintea. Invata sa joci sah, scrabble sau altele care te fac creativ. De altfel, muzia si arta iti pot schimba modul de gandire.

Colesterolul

Se depune pe artere si reduce circulatia sangvina, impiedicand oxigenarea organelor si a creierului. Grasimile saturate ataca inima si distrug creierul, asadar mai multa miscare si mai putine alimente grase 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…