revista

Ai picioarele reci? Ce remedii poti sa incerci

Ai picioarele reci? Ce remedii poti sa incerci

Senzatia de picioare reci se intalneste adeseori la persoanele care au circulatia sangvina proasta. La nivel fizic, picioarele devin reci atunci  cand nu primesc destul oxigen si rezerve de sange in picioare, din cauza circulatiei deficitare. Cand circulatia functioneaza cum trebuie, senzatia dispare.

Insa cand problema extremitarilor reci persista, poate fi vorba de un simptom al altor probleme de sanatate, precum anemie, oboseala cronica, neuropatie periferica sau probleme la nivelul nervilor, diabet ori hipotiroidism sau altele. Factorii care mai contribuie negativ la senzatia de picioare reci sunt alcoolul in exces, deficientele nutritionale si fumatul in exces.

Atentie! Daca in afara simptomului de picioare reci acuzi si schimbari de culoarea pielii, amorteala sau senzatie de gadilare in picioare, eczeme ori piele intarita, mergi la doctor de urgenta.

De vreme ce motivele senzatiei de picioare reci difera de la caz la caz, este necesar consultul medical pentru a gasi un diagnostic potrivit. Intre timp, poti apela la urmatoarele solutii naturale de incalzire a picioarelor.

Masajul cu ulei cald

Ai fi surprins cat de bine ti-ar prinde asta pentru a-ti incalzi picioarele. Masajul cu ulei cald stimuleaza circulatia sangelui spre extremitati si in mod frecvent iti mentine picioarele sanatoase si eliberate de probleme.

Incalzeste putin ulei de susan, cocos sau masline si aplica-l pe picioarele reci, apoi foloseste presiunea ferma, dar usoara, cu degetele pentru a-ti masa glezna spre degete, timp de 10 minute. Pune sosete groase sau de bumbac dupa si repeta zilnic, cat e nevoie, inainte de culcare.

Hidroterapia

Este o metoda simpla de incercat acasa pentru picioarele reci. Aici ai nevoie de apa rece si apa calda pentru a stimula circulatia si a intari vasele de sange. Umple 2 ligheane de apa, unul cu apa rece, unul cu apa calda. Dintr-o pozitie confortabila, inmoaie picioarele in apa rece 2 minute, apoi in apa calda 1 minut, alterneaza astfel timp de 15 minute. Usuca picioarele apoi si ia sosete de bumbac.

Sarea Epsom

Imbaierile picioarelor in apa calda cu sare Epsom relaxeaza si ajuta sulfatul de magneziu din sare sa fie absorbit de organism, deficienta de magneziu fiind una din cauzele pentru care apare senzatia de picioare reci.

Ghimbirul

Ghimbirul ajuta la stimularea circulatiei sanguine periferice pentru ca detine gingeroli si zingeroni care au efect de incalzire in organism, in plus reduce si formarea cheagurilor de sange in vene. Se recomanda prepararea ceaiului cu bucatele de ghimbir subtiri, care se foloseste pe post de imbaiere pentru picioare. De asemenea, si suplimentele de ghimbir consumate intern.

Exercitii pentru picioare

Pentru a mentine circulatia in picioare in mod constant, trebuie sa faci miscare. Ca sa incalzesti picioarele reci, incearca urmatoarele miscari.

Stai drept pe varfurile picioarelor timp de un minut, apoi revino pe calcaie lent. Repeta timp de 10 minute. In pozitia sezut, roteste laba piciorului drept si apoi stang timp de 10-20 ori. Mergi pe varfuri si apoi pe calcaie cateva secunde. Misca-ti degetele timp de 1-2 minute. Repeta de fiecare data cand ti se racesc picioarele.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…