revista

Alimente care curata ficatul

Alimente care curata ficatul

Ficatul uman cantareste aproape 1300 grame la adulti si este unul dintre organele vitale, responsabil cu functii importante legate de digestie, metabolism, imunitate si stocarea nutrientilor.

Contrar credintei populare, ficatul este, de fapt un organ SI o glanda foarte mare care secreta substante necesare altor parti ale corpului si regleaza compozitia sangelui, elimina toxinele si proceseaza si converteste nutrientii absorbiti de intestine in timpul digestiei spre a fi utilizati. De asemenea, gazduieste vitamine, fier si glucoza. Ficatul proceseaza insulina, hemoglobina si alti hormoni. Pentru  ca este un organ vital, este important sa il mentinem sanatos. Dieta precare si stilul de viata neglijat il pot supraaglomera, fiind incapabil de a procesa toxinele si grasimile cum trebuie.

Acest lucru duce la aparitia obezitatii, a bolilor cardiovasculare, a oboselii cronice, a durerilor de cap, a alergiilor samd. Sunt multe alimente naturale care detoxifiaza ficatul si il mentin la randament maxim.

Ce alimente curata ficatul?

Usturoiul

Este minunat pentru ficat pentru ca activeaza enzimele hepatice care curata toxinele. Usturoiul contine alicina si seleniu care sustin procesul de curatare si protejeaza ficatul de leziuni. Tot usturoiul reduce colesterolul si nivelul de trigliceride, care pot ingreuna ficatul. Consuma 2-3 catei de usturoi zilnic sau ia suplimente pe baza de usturoi.

Grapefruitul

Este o sursa bogata de vitamina C, pectina si antioxidanti care protejeaza ficatul si il ajuta sa elimine toxinele in mod natural. De asemenea, grapefruitul contine glutation – acest antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi si detoxifiaza metalele grele, in timp ce flavonoidul naringenina ajuta la procesarea grasimilor. Un pahar de suc de grepfruit proaspat zilnic ajuta foarte mult. Atentie, insa, poate interfera cu anumite medicamente.

Sfecla rosie

Un alt aliment puternic detoxifiant este sfecla, bogata in flavonoizi si beta-caroten care stimuleaza functiile hepatice si purifica sangele.

Lamaile

Deoarece contine antioxidantul D-Limonena care activeaza enzimele hepatice, ficatul poate sa detoxifieze organismul mai usor. Iar cantitatea de vitamina C sustine productia de enzime care sa usureze digestia si sa mareasca absorbtia de minerale.

Ceaiul verde

Consumat zilnic, ajuta la eliminarea toxinelor si depozitelor de grasime, in timp ce hidrateaza. Catechinele din ceaiul verde stimuleaza catabolismul lipidelor in ficat, ceea ce ajuta la prevenirea acumularii de grasime in ficat. De asemenea, ceaiul verde contracareaza efectele toxice ale alcoolului si previne bolile de ficat.

Avocado

Aceste fructe contin glutation si grasimi mononesaturate care ajuta la curatarea colesterolului rau si protejarea nivelului de colesterol bun, dar si minerale, vitamine si nutrienti vegetali care sustin sanatatea generala. 1-2 avocado pe saptamana, timp de cateva lunim, ajuta la regenerarea ficatului.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…