revista

Cum sa-ti schimbi metabolismul

Cum sa-ti schimbi metabolismul

Vrei sa slabesti rapid, dar nu stii cum. In schimb, numeri fiecare calorie din zi si esti atenta sa iti stapanesti poftele. Ei bine, curand vei cadea sub ispita prajiturilor sau ale fripturilor suculente, stii asta. Dar exista o gramada de solutii la orice problema ai avea. Daca vrei sa slabesti, poti slabi sanatos si chiar usor, cu mici schimbari in viata de zi cu zi, pe care nici nu le simti. Dar greutatea ta le va simti!

Mizeaza pe ceaiul verde

Cu siguranta stii ca ceaiul verde are un potential fantastic in lupta contra cancerului. Iti accelereaza metabolismul, iar daca bei de 3 ori pe zi, atunci rata metabolica creste cu 4% potrivit studiilor academice. In plus, arzi 60 ce calorii pe zi, adica 4 kilograme pe an. Asta pentru ca acest tip de ceai contine catechina, recunoscuta pentru faptul ca grabeste eliberarea de norepinefrina, un compus chimic care sustine metabolismul.

Miscare cu greutati

Ridicarea de greutati este o metoda foarte eficienta de a arde caloriile. Jumatate de muschi arde pana la 9 ori mai multe caloriile unei jumatati de grasime corporala, ne informeaza terapeutii. Sportul creste rata metabolica, adica numarul de calorii pe care le arzi. In plus, rezultatul este multa energie!

Ia-ti portia de fier!

Daca ai carente de fier, inseamna ca oxigenul se duce foarte greu catre celule, ceea  ce incetineste si metabolismul. Daca vrei sa slabesti rapid si sanatos, nutritionistii ne recomanda multivitamine si minerale sau carne rosie, carne de pui, cereale fortifiate si soia. Daca te simti obosit, vlaguit, informeaza-te de la doctorul tau daca suferi de anemie.

Verifica-ti glanda tiroida

Daca ai hipotiroidism, inseamna ca metabolismul este ingreunat si nu poti slabi in greutate. Daca suferi de aceasta afectiune, ti se vor recomanda suplimente speciale care trebuie luate toata viata. Dar vei fi bine!

Evita alcoolul

Daca nu vrei ca orice mananci sa se depuna pe fiecare parte a corpului tau, atunci renunta sa-ti mai potolesti setea cu vin in loc de apa. Alcoolul incetineste metabolismul pentru ca amorteste sistemul nervos central.

Mananca lactate

Femeile care consuma produse lactate degresate au parte si de o portie buna de calciu, dar si de o ardere mai buna a grasimilor, rapid. Daca vrei sa slabesti sanatos, incearca sa mananci lactate de 3 ori pe zi, adica 1200 mg.

Alege-ti un sport

Iti place plimbarea, alergatul de seara, mersul cu bicicleta? Cu cat ai parte de mai multa activitate, cu atat corpul tau se obisnuieste asa si arde mai multe calorii. Ideea esentiala este sa schimbi sportul, sa ai parte de varietate. Alterneaza de cate ori ai ocazia. Daca ai abonament la sala, opteaza pentru diferite tipuri de exercitii fizice.

Alege pestele

Consumatorii de carne de peste au in sistem mai putin hormon leptina – ceea ce e bine, pentru ca leptina se leaga de obezitate si de un metabolism ingreunat. 3-4 portii de peste precum somon, ton sau macrou, in fiecare saptamana, te va scapa de griji.

Meditatie contra stresului

Stresul ingrasa! Mai ales in zona abdominala, din cauza cortizolului care promoveaza depozitarea de grasime corporala si incetineste metabolismul. Asa ca scapa de stres ascultand muzica, facand yoga sau orice iti face placere. Tu cu timpul tau.

Unt de arahide pentru energie

Da, este un produs gras, dar nu atat de periculos cum credeai. Untul de arahide iti da energie si accelereaza metabolismul.  Ai nevoie de 320 mg de magneziu pe zi, asa ca incearca sa mananci unt de arahide cu paine integrala sau cu spanac.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…