revista

Lipsa de magneziu si consecintele sale

Lipsa de magneziu si consecintele sale

In ziua de azi, deficienta de acest mineral esential este din ce in ce mai importanta, avand in vedere ca are de-a face cu stresul, starea de spirit, sanatatea inimii si energia de zi cu zi. Din pacate, magneziul nu se mai gaseste in cereale si apa, ceea ce duce la probleme majore precum:

  • Hipertensiune arteriala
  • Palpitatii
  • Dureri musculare, crampe
  • Senzatia de energie in picioare
  • Probleme cu somnul
  • Depresie
  • ADHD
  • Dureri de cap sau migrene
  • Sindromul premenstrual
  • Osteoporoza
  • Spasme ale pleoapelor

 

Nu toate formele de magneziu au concentratii egale. Glicinatul este cel mai bun tip de supliment pentru ca este singurul care poate trece de “bariera” sangelui din creier, ajutand astfel cu migrenele, cu sindromul de hiperaciditate, depresie si anxietate. Glicinatul se leaga si de aminoacidul glicina, care permite permeabilitatea celulara.

Cine este predispus la deficienta de magneziu?

Aceasta forma de magneziu nu va starni nici o reactie digestiva precum diareea, daca se consuma mai mult de 500mg Mg. Stresul si consum de cafea creste nevoia de magneziu. De asemenea, femeile care iau anticonceptionale sau fac terapie de inlocuire hormonala au, de asemenea, de mai mult mineral, pentru ca aceste tratamente priveaza organismul de Magneziu. De aceea femeile care iau pilule sunt mai predispuse la tromboza si cheaguri de sange ori infarct. Consumul pe termen lung de diuretice pot, de asemenea, sa elimine mineralul din sistem.

Magneziu pentru o inima puternica

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza a decesului, in era noastra, iar deficienta de magneziu este unul dintre factorii majori care contribuie la asta. Suplimentele de magneziu improspateaza circulatia sangvina si ajuta transportul de oxigen, previne cheagurile de sange, relaxeaza muschii arterelor si incetineste blocajul vaselor de sange.

Magneziu pentru reglarea hipertensiunii

Cand vasele de sange sunt contractate din cauza lipsei de magneziu, inima se simte fortata sa pompeze mai mult sange prin sistem, ceea ce duce la cresterea tensiunii. Magneziul reduce hipertensiunea prin faptul ca relaxeaza pur si simplu vasele de sange. Se pare ca si studiile au aratat ca suplimentele de magneziu au avut cel mai bun efect asupra hipertensivilor.

Femeile hipertensive au nevoie neaparata de suplimente pentru ca medicamentele pentru hipertensiune nu functioneaza la fel ca in cazul barbatilor. Multi dintre ei sufera de disfunctie erectila ca efect advers al acestora. Insa magneziul va ajuta in mod normal la risipirea problemelor.

Magneziul normalizeaza bataile inimii daca sunt neregulate

Efectul relaxant al acestui mineral este incredibil asupra palpitatiilor inimii, chiar si-n cazuri mai periculoase. Tratamentul cu magneziu s-a dovedit ca reduce cu 75% riscul de deces in cazul unui atac de inima.

Magneziul este mineralul muschilor

Fiecare muschi din corp are nevoie de magneziu. Crampele musculare, durerile, spasmele, ticurile, spasmele nocturne - toate sunt semne ca ai nevoie de magneziu! Cei care sufera si de fibromialgie au nevoei de glicinat de Mg in doze de cel putin 500mg-800mg pe zi, pe langa acidul malic in doze de 1500mg pe zi, astea reduc durerea bolii mai bine ca orice. Daca faci si sport, vei fi placut surprins de capacitatea mineralului de a ajusta recuperarea dupa antrenament si eliminarea oboselii din program.

Magneziu pentru dureri de cap si migrene

Ei bine, studiile au aratat ca oamenii care sufera de migrene de 4 ori pe luna s-au simtit mult mai bine dupa un tratament cu glicinat de magneziu de 12 saptamani, frecventa lor reducandu-se substantial.

Magneziu pentru osteoporoza

Este vital pentru sanatatea oaselor, mai mult decat calciul, pentru ca magneziul regleaza hormonii ce afecteaza metabolismul mineral din oase, imbunatatind actiunea celulelor ce construiesc masa osoasa si reducand actiunea celor care o disipa. Magneziul se asigura ca celalalt mineral apropiat lui, calciul, ramane in oase si nu se aduna in locurile nepotrivite ale corpului.

Adauga un supliment de glicinat de magneziu – este forma cea mai buna pentru carenta minerala, in fiecare zi si chiar inainte de culcare, pentru un somn odihnitor.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Fitotensin forte c47 63cps FARES
-7%
37 ,77 LEI
40,61
Fitodolor l99 30cps FARES
-9%
36 ,35 LEI
39,94
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-10%
27 ,05 LEI
30,05
Plantusin spray pentru gat r60 20ml FARES
-8%
32 ,03 LEI
34,82
Ulei biosept forte 10ml FARES
-8%
27 ,65 LEI
30,05
Sirop Plantusin forte r25 250ml FARES
-8%
30 ,95 LEI
33,64
Candisept a23 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…