Pornind de la poluare, care irita si provoaca alergii care se manifesta precum alergiile banale, pana la virusuri si sensibilitate din cauza sistemului imunitar scazut, cauzele durerilor in gat (rosu in gat) sunt destule. Nu vorbim de cancer sau de acidul reflux, ci de cauzele mai frecvent intalnite pentru gatul inflamat – principala fiind diferentele de temperatura.
Senzatia de gat uscat si mancarimi dureroase este frustranta si poate sa iti dea peste cap zile intregi de concentrare si relaxare. In loc sa te indrepti spre sprayurile nazale si pastile imediat, incearca urmatoarele.
Cayenne
Capsaicina care se regaseste in acesti ardei cayenne actioneaza ca un antiinflamator puternic natural si calmant. Amesteca pur si simplu jumatate de lingurita de cayenne cu apa calduta si fa gargare, cat rezisti. Asta te va ajuta sa scapi de senzatiile neplacute provocate de “rosul in gat”. Nu exagera cu doza.
Otetul din cidru de mere
Un alt remediu recomandat pentru durerile de gat este acest otet din cidru de mere care, pe langa faptul ca detoxifiaza pielea si organismul, actioneaza si in cazul gatului inflamat. Amesteca doua linguri cu un sfert de pahar de apa calda si doua lingurite de miere.
Usturoiul
Clasicul usturoi, crud, este ideal pentru a calma durerile de gat. Are proprietati puternic antivirale si antibacteriene. Dupa ce il tai, lasa-l astfel timp de 15 minute, pentru a-i mari eficienta. Copt, isi pierde din potentialul vindecator. Amesteca-l cu miere si lamaie sau in ceaiul preferat.
Sucul de muraturi
Suna ciudat, stim, dar se pare ca poti experimenta cu sucul de muraturi. Gargara cu aceasta combinatie e sare si otet calmeaza dueerile de gat.
Zincul
Este demonstrat ca zincul reduce perioada de zile de raceala si chiar numarul de raceli pe care le poti prinde annual. Multe alimente contin zinc, precum usturoiul, semintele de susan si de dovleac si soia.