revista

Stii daca ai probleme cu vederea?

Stii daca ai probleme cu vederea?

Te-ai intrebat care sunt simptomele care pot sugera ca ai o problema cu acuitatea vizuala? Vederea incetosata, petele pe ochi, neclaritatea nocturna sunt doar cateva dintre cele de care se plang, in general oamenii, dar si cele mai comune. Desi pot parea inofensive, pot insemna si un inceput al unei afectiuni oculare.

O parte semnificativa dintre oamenii tineri sufera de vedere in ceata la distanta, boala numita miopie. Ea poate aparea din cauza factorilor ereditari, al cititului prelungit si de aproape de asemenea. Miopia poate afecta condusul, sportul si vederea la tabla, spre exemplu, sau la televizor, iar simptomele sale sunt concentrarea la distanta, oboseala si vederea incetosata. Ea poate fi trata cu ochelari speciali, lentile de contact sau, in unele cazuri, operatie.

Hiperomia este o alta afectiune oculara, care apare de timpuriu, dar in timpul pubertatii, se corecteaza. Daca persista, inseamna ca vezi obiectele la distanta bine, dar cartile, obiectele de aproape sau activitatile pe care le practici cu mainile sunt in ceata. Hiperomia este si ea ereditara si poate ingreuna vederea pe timpul noptii, cititul, poate solicita prea mult ochii si poate atrage durerile de cap. Poate fi tratata purtand ochelari de vedere, lentile de contact sau operatie.

Presbiopia apare la varste inaintate, cand capacitatea ochilor de a focaliza lucrurile aflate aproape scade treptat. Ea apare de obicei la oamenii de peste 40 de ani. Solutia este sa porti ochelari de citit sau bifocali, care corecteaza vederea de aproape si de la distanta.

Astigmatismul apare fie la un ochi, fie la ambii si ataca corneea, care acopera ochiul. Lumina se refracta in diferite puncte pe retina in loc sa se focuseze pe acelasi punct. Tot ochelarii de vedere, lentilele de contact sau operatia pot fi solutiile. Simptomele sunt, pe langa vederea greoaie, oboseala ochilor si durerile de cap.

Glaucomul reprezinta deteriorarea nervilor optici si poate ingreuna vederea. Desi nu sunt simptome timpurii, boala afecteaza vederea centrala si, treptat, periferica, de aceea sunt necesare consultatiile periodice la oftalmolog. Oamenii peste 40 de ani sunt predispusi la glaucom.

Degenerarea maculara este o alta problema mai serioasa a ochilor. Ea apare odata cu varsta si afecteaza, apoi distruge vederea centrala si fina, ingreunand cititul sau condusul. Simptomele include vederea in ceata, pete pe iris si linii curbate care apare cand privesti catre ceva anume. Degenerarea apare adeseori la oamenii peste 60 de ani, care fumeaza, care au hipertensiune, sunt obezi si au un istoric familial.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…