revista

4 mituri despre grasimi si cum sa scapi de ele

4 mituri despre grasimi si cum sa scapi de ele

4 mituri despre grasime si cum sa o dai jos

Unele femei se confrunta cu poftele alimentare care le dau peste cap planul de slabit, altele ca fac exercitii fizice pre rar, altele ca obezitatea e ceva ereditar. Insa de fapt, sunt multe mituri pe care trebuie sa le intelegi altfel, sa afli care e, de fapt, adevarul.

E vorba numai despre sport

Fitnessul este foarte sanatos. Pe langa faptul ca te tine departe de boli precum celede inima, de diabet, cancer, sportul reduce stresul si te ajuta sa dormi mai bine si sa te simti mai bine per total, dezvoltandu-ti in acelasi timp si muschii. Dar daca nu esti pregatita inca sa frecventezi o sala de fitness, tot poti slabi. De fapt, multi oameni care cred ca regimul alimentar normal este cauza obezitatii au mai mare dreptate decat cei care cred ca lipsa antrenamentului este cauza adevarata si chiar au o greutate mai mica decat acestia. Cercetarile arata ca uneori, exercitiile starnesc apetitul alimentar, de aceea nu te mai ajuta sa slabesti cum iti doresti. De exemplu, daca renunti la a manca pielita de pe carne sau produse de fast food, te scuteste de sute de calorii, pe care in mod normal ar trebui sa le dai jos cu multa miscare.

Ar trebui sa te opresti din mancat

Desi sunt multe produse alimentare care contin grasimi si te ingrasa, adevarul este ca nu exista produs care sa ingrase si doar atat. Totul depinde de cum mananci si cat consumi. Cand mananci inghetata – bogata in grasimi saturate si zahar – la doar cateva zecide minute dupa ce ai rontait niste chipsuri (care contin carbohidrati si grasimi saturate) , iti faci mai mult rau decat daca le-ai consuma dupa o masa buna si sanatoasa, precum legume coapte servite cu peste.  Daca nu te poti opri din mancat, macar alege sa diversifici cu produse sanatoase si usoare, pentru un echilibru alimentar care sa nu se depuna pe solduri, nu?

Este ceva ereditar

Exista si un factor genetic in aparitia obezitatii la un individ, dar multe persoane care provin din familii obeze pot avea un corp de invidiat, normal. Chiar daca ai impresia ca orice prajitura te face sa te mai ingrasi cu un kilogram, concentreaza-te mai bine pe ceea ce poti controla. Oamenii cu gene ale obezitatii, daca sunt activi fizic, scad riscul bolii cu 40%. In plus, conteaza si un somn linistit in prevenirea bolii, asa ca obisnuieste-te sa dormi cel putin 8 ore pe noapte. Indiferent de genele ereditare, obiceiurile zilnice sunt cele care iti influenteaza greutatea.

Conteaza varsta

Poate ca metabolismul isi pierde din antrenament cu timpul, la maturitate (declinul lui incepe cu 5-10% la fiecare 10 ani, dupa varsta de 25 de ani), dar varsta nu are de-a face cu programul de slabit si cu eficienta lui. Femeile intre 50 si 75 de ani participante la un astfel de studiu nu numai ca au slabit, dar au avut succes cu fiecare obicei zilnic privind alimentatia lor. Femeile care au mancat de 3 ori pe zi au scapat de mai multe kilograme decat cele care evitau sa manance mesele principale ale zilei. Greutatea si varsta sunt doar niste numere, care depin de cum traiesti si mananci in fiecare zi.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…