revista

Acai, un fruct miraculos in dieta pentru slabit

Acai, un fruct miraculos in dieta pentru slabit

Despre Acai descoperim si auzim multe lucruri, in special ca este un super-fruct care ajuta la pierderea in greutate si la incetinirea procesului de imbatranire. Unii chiar ii atesta proprietatile miraculoase in cosmetica si produse de beauty, dar cat de mult adevar exista in aceste afirmatii?

In primul rand, ce este fructul Acai?

Este un fruct de culoare visinie spre violet, care creste in America Centrala si de Sud. Studiile au verificat  potentialul sau antioxidant, care-l recomanda in alimentatie pentru prevenirea bolilor cauzate de stressul oxidativ  precum bolile de inima si cancerul. Activitatea antioxidanta de mare pret se datoreaza antocianinelor care protejeaza fata de cancer, inflamatii, diabet, semne ale imbatranirii, boli neurologice si infectii, dar si flavonoizilor – care se „ocupa” de protectia impotriva radicalilor liberi. In mare parte, reputatia de fruct-minune se datoreaza acestor componente esentiale in lupta impotriva imbatranirii si radicalilor responsabili de diferite forme de cancer sau boli. Desi sunt necesare mai multe studii in acest sens, despre Acai se spune ca detine mai multi antioxidanti decat fructele de padure precum afinele, coacazele, zmeura, capsunele – recunoscute pentru proprietatile vindecatoare asupra problemelor neurologice. In studiile de laborator, antioxidantii fructului de Acai au protejat celulele impotriva cancerului, prin urmare fructul are proprietatea de a inhiba dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Continutul nutritional al fructelor de Acai:

Acai pur exista prea putin in zona noastra, avand acces la el doar sub forma de suplimente si sucuri naturale. Totusi,  sa mentionam ca 100g de fruct pur contine 100 de calorii, fier, calciu, fibre, vitamina A, 6g de grasime. Un preparat-pudra din acai uscat contine - la 100g - 500 calorii, 52g carbohidrati, 8g proteine si 32.5 grasimi totale. In plus, mai are si vitamina C, calciu, fier, vitamina A, acid aspartic, acid glutamic, cat si 7.6% aminoacizi. 56% din grasimile sale totale reprezinta acid linoleic – un acid eficient si foarte cautat in programele de slabit.  Si acidul oleic – acelasi ca cel gasit in uleiul de masline – este un alt acid gras sanatos binecunoscut.

Pierderea in greutate – posibila cu fructele de Acai?

Cercetatorii continua sa analizeze beneficiile super-alimentelor si super-fructelor despre care, pana acum, nu se stiau prea multe, la fel cum se intampla si in cazul fructului Acai. Desi se vehiculeaza intens ca este un produs care ajuta in curele de slabit, putine studii au confirmat acest lucru. In general, insa, fructele acestea din aria berries cum sunt si afinele, coacazele, zmeura, capsunele, fiind cele mai bogate in antioxidanti, nu au cum sa nu-si faca simtite efectele pozitive asupra intregii sanatati a organismului, inclusiv in ceea ce tine de silueta si greutate. Deocamdata, super-fructul acai se regaseste sub forma de suplimente recomandate pentru colesterol ridicat, probleme de inima, alergii, cancer – desi nu exista dovezi clare oficiale pentru proprietatile curative asupra acestor afectiuni. 

Nutritionistii nu neaga beneficiile consumului de Acai in curele de slabire, dar nu considera ca aceasta este solutia. Rezolvarea consta in controlul aportului de calorii, un stil de viata echilibrat, cu exercitii fizice si alimente sanatoase. Nu exista dieta cu fructe de Acai si nici produse care sa garanteze pe deplin pierderea in greutate.

Un mare avantaj al acestor fructe, in ceea ce tine de cure de slabit, care este 100% garantat, ramane faptul ca ele contin grasimi monosaturate – Acai este unul dintre putinele fructe, in afara de avocado, care contine astfel de grasimi esentiale. Acestea induc senzatia de satietate si de aceea se poate folosi in dietele de control al caloriilor.
Produsele pe baza de Acai sunt destul de scumpe deoarece 95% din frunct consta in seminte si 5% in coaja folosita in alimente si bauturi.

Fructul de Acai, folosit si in cosmetica

Unele produse cosmetice si de beauty au in compozitie ulei de acai pentru complexul de antioxidanti continut. Studiile arata ca acesti antioxidanti se pastreaza in urma procesarii si pastrarii pe termen lung a uleiului.

Fructele de Acai isi merita reputatia de antioxidanti puternici naturali, cu un relativ aport in controlul caloriilor – prin urmare, ajuta in curele de slabire, dar nu ca unic supliment. Studiile i-au demonstrat, de-a lungul timpului, proprietatile antioxidante si continutul de grasimi monosaturate, insa trebuie sa realizam ca nicio cura de slabire nu se rezolva cu suplimente si sucuri naturale din fructe-minune – este necesara miscarea, alimentatia sanatoasa si un stil de viata echilibrat.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…