revista

Ai un copil obez? Iata ce poti face

Ai un copil obez? Iata ce poti face

Supraponderabilitatea si obezitatea reprezinta un risc major de perturbare a sanatatii copiilor, de vreme ce o treime dintre cei din SUA sufera de aceste cumplite afectiuni. Criza este cu atat mai acuta cu cat varsta pare sa fie din ce in ce mai prematura printre cei suferinzi. Impreuna cu criza financiara care nu permite accesul la programe de slabit sau de recuperare si nici la o alimentatie foarte sanatoasa, lucrurile stau si mai prost in acesta privinta.

Solutia? Schimbarea de comportament, alegeri alimentare si sport.

Obezitatea si supraponderabilitatea se transmit genetic, de aceea atat parintii, cat si copiii, trebuie sa munceasca impreuna pentru a rezolva problemele de sanatate, atat prin sprijin psihologic, cat si personal.

Reguli privind alegerile alimentare si de comportament pentru a ameliora obezitatea

  • Stabileste un exemplu bun – ca parinte, trebuie sa stii ca copiii tai tind sa iti urmeze pasii, facand ceea ce faci tu. De aceea, deciziile tale privind un stil de viata sanatos ii vor ajuta si pe ei sa faca alegerile corecte, din simpla obisnuinta. Ce vad la tine, vor face si ei!
  • E vorba de alegerile zilnice – analizeaza-ti dieta si afla ce calorii consume zi de zi, afla care sunt sursele de grasimi multe si de zaharuri. Educa-te pe tine si pe copiii tai in aceasta privinta.
  • Concentreaza-te mai ales pe alimente proaspete, precum legume si verdeturi – daca ai spatiu, poti cultiva chiar tu pe cele preferate, de sezon.
  • Implica-i pe copiii tai in comparaturi, planificarea meselor de peste  zi, gatit si curatarea bucatariei – daca se deprind de mici cu aceste lucruri, din placere, la randul lor vor face aceleasi lucruri pe cont propriu. Asa se vor deprinde si cu gustul pentru alimente proaspete, legume si fructe. Un stil de viata sanatos poate fi distractiv!
  • Citeste etichetele – nu uita, cand cumperi produse alimentare, sa te uiti pe etichete dupa conservanti, coloranti si grasimi, zaharuri, calorii. Fa asta impreuna cu copiii.
  • Pregateste un program pentru mesele zilnice si idei de meniuri pentru fiecare saptamana – astfel eviti gustarile nesanatoase dintre mese sau graba de-a gati ceva rapid, fara a te gandi la consecinte.
  • Mananca incet, fara a ajunge la saturatie – mesteca bine alimentele. Ofera-ti timp sa te bucuri de o masa relaxanta, respira printre imbucaturi si nu manca pana nu mai poti, ci pana nu iti mai este foame.
  • Mananca ziua si cat mai putin noaptea – este cea mai mare provocare, avand in vedere ca mai toata ziua ti-o petreci la birou sau la locul de munca, unde nu poti gati sau manca oricand. Cand mancam putin noaptea, digeram mai bine, dormim mai bine, acumulam mai putine grasimi si astfel, nu ne ngrasam. Un mic dejun copios ne ajuta pe intreaga zi.
  • Recunoaste problemele cu alimentatia – ia legatura cu un nutritionist care te poate ajuta sa scapi de atitudinea gresita fara de mancare si fata de poftele care te cuprind. Sprijinul personal ajuta mult in rezolvarea problemei obezitatii.
  • Sportul este o activitate esentiala pe termen lung pentru obezitate! Aeriobicul, stretchingul, antrenamentele fizice sunt necesare pentru planul de fitness care sa te scape de kilograme!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…