revista

Dietele cu proteine, bune sau rele?

Dietele cu proteine, bune sau  rele?

Cum sa slabesti  si sa te indopi cu fripturi si burgeri? Suna imposibil, nu? Ei bine iubitorii de carne prefera bineinteles aceste diete cu proteine si slaba in carbohidrati, precum dieta Atkins. Si poate ca functioneaza, insa trebuie sa fii foarte atenta la riscuri inainte sa alegi o astfel de dieta de slabit.

Cat de multe proteine?

In general, iei 15-20% dintre calorii din proteine. Intr-o dieta proteica, e nevoie de mai mult de-atat, pana la 50% din caloriile zilnice. Majoritatea lor vin din carne, oua, branza, dar pe de alta parte, ai interdictie la cereale, produse de brutarie, fructe si legume.

Cum functioneaza?

Cand tai carbohidratii, pierzi apa, prin urmare, pierzi si-n greutate. Fara energia produsa de ei, organismul o va prelua din propria grasime, prin procesul de ketoza. Asta va face dieta mai usoara, pentru ca te simti mai putin infometata. Dar ketoza poate duce la dureri de cap, iritabilitate, greata, probleme cu rinichii sau chiar palpitatii ale inimii.

Sunt dietele proteice sigure?

Expertii spun ca nu, pentru ca prea multe mese grele si grase pot creste colesterolul si astfel, riscul de-a dezvolta boli cardiovasculare. Lipsa legumelor si a cerealelor din corp te priveaza de fibre si nutrienti esentiali. Dar dietele proteice te ajuta sa lupti cu obezitatea. O dieta mai moderata, insa, care tai grasimile, dar nu taie toti carbohidratii, este mai sigura.

Cum incepi o dieta proteica?

Evita regimul extrem, dupa cum spuneam. Alege carnea de oaie, este plina de proteine si daca e macra, vei sta departe de prea multe grasimi. De exemplu, o felie de carne de oaie abia daca au atatea grasimi saturate precum o portie de piept de pui de aceeasi dimensiune.

Gandeste-te si la carnea alba – este mai slaba in grasimi decat cea inchisa la culoare. Nu uita sa indepartezi si pielea, e incarcata de grasimi saturate.  Nu evita nici carnea de porc, pentru ca este bogata in proteine, dar trebuie sa stii ce sa alegi: muschiul, cotletul, coastele sunt mai “curate”.

Pestele are slabe grasimi, iar cel mai proteic este somonul si tonul. Contin acizi grasi esentiali Omega-3 buni pentru inima, pentru reducerea riscului de cancer si artrita.

Un ou pe zi este o alegere sigura pentru un adult sanatos. Galbenusul contine tot colesterolul, in timp ce albusul contine proteinele cele mai multe, de aceea ai putea alege sa mananci doar albusul de ou. Totusi, foarte putin colesterol ajunge in sistemul circulator, asa ca nu te ingrijora prea mult.

Soia este si ea bogata in proteine – tofu, burgerii de soia si alte produse pe baza de soia sunt surse vegetale de proteine, foarte nutritive. 25 grame de proteina din soia, zilnic, scade nivelul de colesterol!

Fasolea este si ea plina de fibre si proteine, care iti taie pofta de mancare si scad colesterolul. De asemenea, fa loc in dieta si pentru cateva fructe si legume, ele contin antioxidanti si te tin departe de cancer.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…