revista

Greseli de dieta pe care sa nu le repeti!

Greseli de dieta pe care sa nu le repeti!

Ceea ce da peste cap o dieta pentru slabit pe care te-ai hotarat sa o incerci este faptul ca renunti la ea prea usor. Multi dintre noi credem ca un regim alimentar inseamna privarea de micile placeri, dar si faptul ca e un sacrificiu pe termen scurt. Se pare ca dintre cei ce tin dieta in mod regulat, 2 din 5 renunta la ea in primele 7 zile, 1 din 5 rezista o luna de zile si 20% reusesc sa ajunga la pragul de 3 luni de regim.

Corpul reactioneaza

Programele drastice de slabit pot provoca schimbari de comportament, dureri de cap, oboseala fizica si mentala, iritabilitate, dureri de stomac, lipsa de concentrare si alte simptome de acest gen. De aceea, dieta este asociata cu ceva obositor si neplacut, cand de fapt, un regim sanatos si care sa te scuteasca de kilogramele in plus ar trebui sa te energizeze si sa te faca mai fericit.

Cum sa rezolvi asta:

Daca ai mai incercat inainte sa slabesti, aminteste-ti sa nu repeti greselile de atunci. Tu iti cunosti corpul mai bine ca oricine, ceea ce inseamna ca stii ceea ce te-a deranjat in trecut. De exemplu, printre cele mai mari greseli sunt “prea putine calorii” si “prea putini carbohidrati” – de multe ori, a manca mai putin, a te infometat, te face sa te ingrasi pe termen lung. Ai incredere in ceea  ce-ti cere corpul tau: unii au nevoie de o gustare in plus, altii de o portie mai mare de mancare, si unii de mai multe fructe. Da, in general, sa reduci din portii este primul pas pentru a da jos kilogramele, insa nu de tot, pentru ca nu vrei sa-ti compormiti metabolismul si sanatatea. Nici prea mult, nici prea putin!

Infometarea

Faptul ca te simti infometat dupa ce mananci nu este un semn bun. Din contra, foamea poate deveni cronica si poate arata ca alimentatia ta este nepotrivita si dezechilibrata – organismul invata sa conserve energie si sa slabeasca foarte greu.

Cum sa rezolvi asta

Ca sa renunti la tesutul adipos si la centimetrii din jurul taliei, mananca alimente ce potolesc foamea si care te satura mai bine, cum sunt proteinele curate (oua, peste, pui, fasole, linte), fibrele (legume, fructe, cereale, fasole si linte) si grasimile benefice precum avocado, nuci, seminte, ulei de cocos si de masline. 350g de supa de fasole neagra, o jumatate de avocado si asparagus cu quinoa e o masa mult mai buna decat 350g de alimente inghetate de dieta.

Poftele alimentare

Sunt micile placeri vinovate pe care fiecare dintre noi le are si la care nu pot renunta. Rasfatul alimentar nu trebuie sa dispara de tot, dar trebuie tinut in frau pe termen lung pentru ca tu sa nu scapi de 10 kg, apoi sa iei in greutate 15, apoi sa slabesti iar 20 si sa pui pe tine 25. Nu trebuie sa fii perfect 24 de ore din 24, pentru ca aceasta obsesie duce la deprimare, remurscari, furie, depresie si in final, abandonul dietei de slabit.

Cum sa rezolvi asta

Renunta la ideea de “totul sau nimic” pentru ca orice alegere gresita, oricat de mica ar fi, iti va lasa impresia ca ai ratat dieta si vei renunta la slabit. Ei bine, nu te ingrijora atat de mult, permite-ti sa te rasfeti cu cateva alimente preferate, dar fara a manca peste masura. O data pe saptamana, poti manca o prajitura sau o gogoasa cu zahar de la patiserie, dar nu veni acasa cu o cutie intreaga. De asemenea, prefera untul de arahide sau de migdale, avocado sau ciocolata neagra in loc de altele mai pline de zaharuri si grasimi.

Frustrarea sociala

Multi dintre cei care au ales dieta pentru o perioada si trebuie sa refuze unele mancaruri sau bauturi la anumite intalniri se simt prost pentru ca ceea ce aud este doar “arati bine, nu trebuie sa slabesti”. Asta te poate face sa te simti vinovat sau sa mananci ceea ce nu ar trebui. Studiile au si demonstrat asta: prietenii care mananca impreuna consuma mult mai multa mancare decat cand iau cina in oras cu persoane straine.

Cum sa rezolvi asta

Prietenii trebuie sa respecte planul tau de slabit. Nu manca doar de dragul de-a manca, la intalniri publice si in cazul interactiunile sociale. Concentreaza-te pe beneficiile dietei sanatoase: faptul ca mancatul atent te ajuta sa dormi mai bine, esti mai productiv la munca, dispar si arsurile la stomac etc.

Mancatul pe fond emotional

Suntem creati sa mancam inca de mici pe fond nervos. Ne apropiem si sarbatorim cinstindu-ne cu o masa, luam anumite alimente pentru a ne arata afectiune, oferim mancare celor care au nevoie, mancam cand avem nevoie de a scapa de stres. Mancatul pe fond emotional este cea mai mare greseala in programul de dieta.

Cum sa rezolvi asta

Emotiile puternice tind sa ne afecteze si planul alimentar. Cu alte cuvinte, cand esti trist, nervo sau speriat, stii ca daca mananci inghetata te simti mai bine – dar pe termen scurt. Trebuie sa reconsideri gandirea aceasta si sa te concentrezi pe scopurile tale. Daca te simti la pamant, alege sa faci yoga, sa faci jogging, sa te uiti la un film preferat, sa meditezi sau alte lucruri care sa te scoata cu adevarat din starea proasta care te-ar face sa dai peste cap dieta.

Si nu renunta la ceea ce iti doresti, planul de slabit este o provocare care te va ajuta extrem de mult pe termen lung, daca faci din ea una in folosul sanatatii tale.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

3 planuri pentru fiecare rutina: de rezistenta, de forta sau de slabit in parte!

Ce sa mananci exact ca sa atingi scopul suprem impus de tine:…

9 motive pentru care vei iubi dieta mediteraneana!

Este una din cele mai gustoase si mai apreciate diete care iti…

Topul lucrurilor care-ti saboteaza dieta

Cantitate versus calitate In primul rand, multi dintre cei care…

Cele mai absurde diete de slabit

Cel putin o cunostinta de-a ta s-a apucat de slabit. Si nu oricum,…

Cum poti slabi 5 kg intr-o luna

Daca te gandesti la diete, opreste-te. Majoritatea dintre ele…

8 Mituri despre dietele vegetariene

8 Mituri despre dietele vegetariene Subiectul vegetarianismului…

Dieta pentru hipertensivi

Dieta DASH, cum o numesc americanii (dietary approaches to stop…

Dieta de slabit rapid cu supa speciala

Te scapa de depozitele adipoase si de grasimi, in general, cat…

Cele mai bogate alimente in acizi grasi Omega, pentru vegetarieni

Dieta vegetariana si in special, cea vegana, bazata pe cruditati,…