revista

Obezitatea: cauze, consecinte si remedii naturale

Obezitatea: cauze, consecinte si remedii naturale

Daca, pe vremuri, voluptatea corpului emana vitalitate si sugera un stil de viata sanatos, acum vorbim  de obezitate, o problema foarte grava cu consecinte majore asupra sanatatii. Aceasta boala moderna afecteaza progresiv persoanele care fie nu mai au timp sa se ingrijeasca de o alimentatie corecta, fie s-au obisnuit cu sedentarismul, fie sunt predispuse la o astfel de problema. Cel mai grav ramane, insa, faptul ca obezitatea se leaga de aparitia diabetului, infarctului, cancerului si afectiunilor respiratorii,  cauze majore ale mortalitatii in lume.

Ce este obezitatea?

Obezitatea reprezinta o afectiune legata de un nivel excesiv de grasime din corp, masurata de obicei cu un indice de masa corporala. Un IMC de 30kg/m2 sau mai mare este un criteriu evident de luat in seama pentru definirea obezitatii pentru ambele sexe. In multe tari industrializate, obezitatea este o boala comuna asociata cu bolile cronice, care impreuna duc la o mortalitate puternic ridicata. Mai ingrijorator este ca obezitatea continua sa afecteze din ce in ce mai multi oameni din tarile in dezvoltare. Metodele de atac sunt foarte simple – mananca mai putin, fa exercitii in mod regulat – dar problema sta in intelegerea cauzelor si repercusiunilor bolii.

Pe cine afecteaza obezitatea?

Obezitatea nu inseamna cateva kilograme in plus peste greutatea medie specifica varstei, sexului si inaltimii unei persoane. Este tratata ca o boala in conditiile in care exista un exces mai mare de 20% peste greutatea recomandata. Pentru a va calcula greutatea ideala, apelati la metoda lui Lorentz, diferentiata numai in functie de sex:
            Pentru bărbaţi:  greutatea ideală = (înălţimea - 100) - (înălţimea - 150)/4
            Pentru femei:  greutatea ideală = (înălţimea - 100) - (înălţimea - 140)/4

Aceasta boala a inceput sa devina si un motiv de ingrijorare pentru copii. Exista obezitatea infantila care caracterizeaza copiii inca de la varste fragede, sub motivul factorilor ereditari. Studiile straine din 2009 au aratat ca nu lipsa de miscare duce la obezitate, ci alimentatia nesanatoasa, procesata, si istoricul familial. Parintii trebuie sa tina cont de faptul ca obezitatea infantila poate duce la probleme psihice si scaderea increderii de sine, cat si la probleme serioase de sanatate timpurii.

Simptomele obezitatii:

Aceasta boala se poate recunoaste dupa anumite simptome precum: transpiratie in exces cu miros neplacut, oboseala chiar si in lipsa exercitiului fizic, foame si sete exagerate, senzatia de slabiciune si depresie, taierea respiratiei in caz de efort fizic.

Consecintele obezitatii – cancer, infertilitate, diabet, osteoartrita, afectiuni respiratorii si infarct

Pe scurt, factorii care provoaca aparitia obezitatii sunt: consumul excesiv de mancare (chiar si sub influenta emotionala) in special de alimente procesate (atentie la fast-food!), sedentarismul, stressul, factorii genetici, alcoolul si tutunul.
In primul rand, obezitatea duce la o productie anormala a insulinei in corp, avand ca rezultat final diabetul de tip II, non-insulino-dependent. Din fericire, acest tip de diabet se poate ameliora daca se revine la o greutate normala. Pe termen lung, diabetul de tip II poate creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, mai ales a infarctului miocardic.
In al doilea rand, obezitatea este corelata puternic cu sedentarismul, fapt care duce la aparitia durerilor de spate si a osteoartritei, si cu un consum ridicat de grasimi rele pentru organism ce provoaca hipertensiune arteriala – iarasi, un factor de risc in aparitia bolilor de inima.
In al treilea rand, obezitatea duce la cancer. Tesutul adipos contine o enzima numita aromataza, responsabila cu transformarea androgenilor in estrogeni, un important factor de influenta in aparitia tipurilor de cancer legate de dezechilibrul hormonal - care la randul sau, provoaca infertilitate si sindromul ovarului polichistic.
Obezitatea contribuie si la diminuarea rezistentei in timpul exercitiilor fizice, probleme cu respiratia si oxigenarea creierului, probleme cu sistemul osos si articular – rezultatele luand forma osteoartritei si afectiunilor articulatiilor.

Este DIETA o solutie pentru slabit si pierdere in greutate?

Cele mai multe raspunsuri sunt negative, nu dieta este solutia pentru a slabi pentru ca e temporara, nu ofera o nutritie echilibrata si scade rata metabolismului. Totusi, in cazurile grave, regimul este necesar. Oamenii trebuie educati pur si simplu sa traiasca mai sanatos prin mici obiceiuri zilnice. Exista sute de diete recomandate in caz de obezitate, esentiale. Noi vi le prezentam pe cele mai simple si eficiente:
Mananca un mic dejun sanatos! Mic-dejunul este cea mai sanatoasa masa a zilei, este necesar sa nu treci peste el doar pentru a evita caloriile. Din contra! Micul dejun te opreste din a te alimenta cu calorii pe parcursul zile. In plus, te incarca cu energie. Sugestie: savureaza o portie de fulgi de ovaz cu bucati de fructe proaspete – cerealele sunt bogate in fibre care te mentin satul si bine hranit pe timpul zilei.
Un mar pe zi – adauga la micul dejun un fruct, iar la celelalte mese, o portie de legume. Pe timp indelungat, vei sesiza diferentele! Si renunta la zahar in favoarea mierii, spre exemplu.
Gateste-ti mancarea: mancarea consumata in oras contine mai multe calorii decat mancarea gatita de tine, asa ca incearca sa fii propriul stapan in ceea ce priveste alimentatia. Si tine tentatiile culinare departe de casa – prajituri, dulciuri, junk food.
Nu in ultimul rand, seteaza-ti un scop. Incearca sa pierzi jumatate de kilogram pe saptamana, este un obiectiv realizabil. Astfel, intr-un an, poti pierde 25 de kilograme, ceea ce se va simti in mod vizibil in starea ta de sanatate!
De asemenea, iesi la o plimbare dimineata, mai ales in perioada aceasta calda. Mananca legume si fructe cat mai multe, in special suc de varza – este extrem de benefic organismului.

Remedii naturale pentru obezitate

Ideea de baza este sa mancati echilibrat, portii mici si dese de legume verzi si fructe proaspete, si sa faceti miscare.
Folositi ghimbirul la gatit - este foarte eficient in arderea grasimilor si controlul colesterolului.
Otetul de mere este un bun sprijin si pentru evitarea altor probleme, cum ar fi artrita si durerile articulare.
Un amestec de miere naturala si ghimbir proaspat este o cale de atac foarte buna pentru obezitate.
Papaya si supa de legume in loc de cina, pentru doua-trei luni, va ajuta sa pierdeti in greutate rapid si sanatos. Piperul negru amestecat in supa de legume ajuta si la arderea grasimilor. Aloe Vera este de asemenea, o planta foarte buna de luat in considerare in controlul greutatii.
Daca esti un fan al ceaiurilor, alege ceaiul verde si cel de ghimbir.
Dimineata, poti bea un amestec de apa calduta, miere si suc de lamaie – este foarte sanatos si iti creste imunitatea, in timp ce ajuta in slabire.

Pierderea in greutate rezolva majoritatea problemelor de sanatate cauzate de obezitate.
Nu dietele sunt raspunsul, ci alegerile sanatoase in viata. Daca alegi sa slabesti in mod natural si sanatos, vei reusi sa ameliorezi sau sa rezolvi o buna parte din problemele cauzate de obezitate. Diabetul de tip II este reversibil, daca revii la o greutate normala, bolile cardiovasculare sunt evitate prin ameliorarea hipertensiunii si nivelului de colesterol din sange, exercitiile fizice regleaza respiratia si nivelul de oxigenare, evitand in acelasi timp aparitia problemelor articulare sau ale oaselor. Alege un stil de viata sanatos!

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…