revista

Scapa de celulita in cativa pasi sanatosi!

Scapa de celulita in cativa pasi sanatosi!

Nu numai persoanele plinute au celulita. Exista multe persoane slabe care au dezvoltat acest aspect inestetic al pielii, din cauza lipsei de exercitii si a unei alimentatii sanatoase. Credeti ca un consum ridicat de apa va scapa de celulita sau ati auzit ca exercitiile nu reusesc sa diminueze „coaja de portocala”? Ei bine, sa aflam adevarul despre celulita si despre inamicii sai cei mai de temut!

Celulita este doar grasime. FALS. Celulita este reprezentata in mare parte de grasime nesanatoasa si este rezultatul unei circulatii proaste sau lipsei drenajului. Specialistii in medicina cosmetica declara ca celulele de grasime in cazul femeilor stau un fibrele de sustinere si nu seamana deloc cu cele ale barbatilor. Un stil de viata inactiv rezulta in subtierea fibrelor care sustin grasimile, ducand la acea forma inestetica de „coaja de portocala” pe care o detestam in plin sezon estival. Aceea este celulita si se formeaza mai ales daca stati prea mult la birou sau pe canapea. Asadar, miscare!

Celulita este ereditara. ADEVARAT. Posibilitatea de a transmite mai departe gena celulitei exista, insa numai in cazul celulitei grave. Hormonii, dieta si stilul de viata sunt factorii marcanti, totusi, asupra formarii afectiunii. De aceea, aveti nevoie sa va ingrijiti de corpul dvs.!

Celulita inseamna obezitate. FALS! Este unul dintre miturile cele mai des intalnite despre celulita si este foarte frustrant in special pentru cei care nu au probleme cu greutatea. Peste 80% dintre femei au celulita de un anumit grad, inclusiv persoane foarte slabe sau chiar fotomodele.
Este foarte important sa evitati efectul de yo-yo, adica sa treceti de la o greutate la alta, brusc – sa slabiti sau sa va ingrasati foarte rapid.

Celulita se agraveaza pe masura ce imbatranim. Din pacate, este ADEVARAT. Celulita incepe imediat sa se formeze cand nivelul de estrogen creste in corp (la pubertate) si este o afectiune degenerativa, agravata de lipsa activitatii, luarii in greutate si subtierii pielii, pe masura ce inaintam in varsta.
Rezultatul: celulele de grasime se marec, circulatia devine tot mai proasta, apare o mare retentie de lichide si celulita devine si mai evidenta. Sfaturi rapide: renuntati la cafea, alcool si tigari!

Consumul de apa ataca celulita. FALS. Majoritatea dintre noi este deshidratata si avem impresia ca pielea este cea mai afectata, insa organele interne au intaietate. Totusi, 1,5 litri de apa pe zi sunt ideali pentru a mentine un sistem limfatic sanatos si pentru a detoxifia organismul. Un consum excesiv de apa poate agrava celulita.
Sfat: de 3 ori pe saptamana, masati-va si periati-va corpul cand faceti baie, pentru a stimula drenajul limfatic si circulatia.

Exercitiile vor atenua celulita. ADEVARAT. Desi nu va scapa de ea – pana si atletii au celulita – exercitiile imbunatatesc circulatia, indeparteaza excesul de fluide si tonifiaza muschii, asta insemnand ca pielea va arata mult mai fina.
Pentru a stimula circulatia si drenajul limfatic, trebuie sa va ganditi la muschii diafragmei si stomacului drept piston si sa efectuati exercitii aerobice pentru intregul corp, timp de jumatate de ora de 5 ori pe saptamana, pentru cele mai bune rezultate. Dansul, bicicleta, flexiunile, ridicarile laterale de picioare din pozitia culcata sunt cele mai bune.

O dieta sanatoasa va preveni celulita. Partial adevarat. Este un sfat cat se poate de bun, insa nu garanteaza lipsa celulitei. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, responsabili de aparitia celulitei, si ajuta micro-circulatia. Acizii grasi esentiali, precum Omega 3 si Omega 6, sunt antiinflamatori si reduc lipirea celulelor, evitand celulita.
Sfat: consumati multe fructe si legume colorate, mai ales afine, mure sau broccoli, dar si mult peste; ignorati fast-foodul si indulcitorii artificiali.

PE SCURT, CATEVA SFATURI PENTRU A CONTROLA CELULITA SI DIMINUA ASPECTUL DE COAJA DE PORTOCALA:

Beti 1,5-2 litri de apa zilnic – pentru a elimina sodiul in exces care cauzeaza retentia fluidelor. Daca nu puteti bea atata apa, alegeti si ceaiuri de plante sau sucuri de fructe.
Renuntati la fumat. Fumatul agraveaza celulita pentru ca umple corpul cu toxine si impiedica circulatia. Pielea isi pierde elasticitatea si apar ridurile.
De-stressati-va. Stressul provoaca schimbari hormonale care pot afecta pielea. Cortizolul este hormonul stressului care subtiaza pielea si sustine acumularea de grasime in corp, de aceea va recomanda yoga, mersul pe bicicleta sau plimbarile, dar si un somn de 8 ore pe noapte.
Drenaj si Hidratare. Va spuneam de periere si masaj cat mai des pe tot corpul, pentru a pune sangele in miscare, pentru a drena si stimula circulatia. Si hidratarea este importanta: alegeti creme special pentru tratarea celulitei care cresc productia de colagen in zonele cu probleme.
Consumati acizi grasi esentiali! Ei reduc celulita, impiedica formarea ei si reduc aspectul de coaja de portocala. Uleiul de masline, uleiul de nuci si uleiul de peste sunt cele mai recomandate surse de acizi grasi esentiali.
Mai multe proteine. Retentia apei este unul din motivele aparitiei celulitei. Proteina contine albumina, care ajuta in absorbtia fluidului in exces. Ideal ar fi sa consumati 3 portii de peste, fasole, peste sau tofu pe zi.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…