revista

Slabeste sanatos cu un mic-dejun delicios!

Slabeste sanatos cu un mic-dejun delicios!

Se spune ca dietele bune si siluetele frumoase se formeaza cu un mic dejun sanatos. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru ca tot ceea ce mancati se va transforma in energia intregii zile. Specialistii spun ca muschii si functia cerebrala sufera cand nu isi primesc nutrientii de dimineata, dupa o noapte de somn. Mai mult, la pranz veti tinde sa mancati prea mult, pentru a recupera. Noi insa, va propunem un mic-dejun sanatos, de vara, dar mai ales delicios, cu care sa va simtiti in forma usoara si plini de vitalitate!

Specialistii nutritionisti ne mai recomanda sa mancam din toate grupele de alimente: fructe, legume, cereale, proteine sarace in grasimi, seminte si lactate la fiecare masa. Motivul? Organismul poate arde mai usor grasimile pe timpul zilei, in timp ce se simte satul mai mult timp. Rezultatul? Un corp sanatos si in forma!

Incropiti un super mic-dejun cu super-cereale. Daca sunteti fani cereale, amestecati o portie de cereale bogate in fibre: ovaz, orz sau quinoa (considerata super-cereala viitorului datorita bogatiei nutrientilor) cu bucati de banane si un iaurt degresat. Aceasta combinatie ofera fibre si proteine, cu un plus de calciu si potasiu. Potasiul este necesar pentru a preveni hipertensiunea si pentru a ajuta sistemul muscular.

Un start cu fructe de padure si iaurt! O reteta delicioasa si optima pentru vitalitate este un mix de fructe de padure (zmeura, capsune, mure, afine, coacaze, fragi) si iaurt grecesc slab in grasimi, cu un strop de miere si cateva migdale coapte. Rolul acestui mix este sa va ofere proteine si sa mentina volumul in sistemul digestiv, pentru a pastra nivelul de satietate. Varianta mai simpla este un amestec de iaurt degresat cu fructe si nuci sau cereale integrale.

Un smoothie energizant. Smoothie-ul este o bautura din fructe proaspete pasate, amestecate fie cu iaurt, lapte sau gheata maruntita, dupa preferinte. Noi va recomandam sa il preparati din fructe de padure/de sezon, cu iaurt degresat sau grecesc si putin indulcit cu miere sau zahar – o combinatie ideala de energie, vitalitate si proteine. Daca va grabiti spre serviciu, este alegerea perfecta!

Clasicele cereale cu lapte. Aici inca se mai dezbate subiectul combinarii celor doua ingrediente: laptele cu cereale poate provoca balonare pe timpul zilei, dar este mic-dejunul preferat de multa lume. Totusi, daca alegeti aceasta combinatie, adaugati si fructe proaspete pentru o aroma de vara.

Omleta de primavara-vara. Ouale sunt bogate in proteine si pot fi insotite de o felie de paine prajita si de un fruct de sezon. Pe tot timpul zilei, portia de omleta si fructe va va conferi energie si proteine, iar senzatia de foame va intarzia sa apara. Sugestia noastra este sa adaugati marar si condimente proaspete in omleta, alaturi de o portie de ciuperci feliate sau legume verzi.

Salata de fructe si cereale. In sezonul cald, cea mai buna alegere este o salata racoritoare de fructe zemoase, de vara, care sa potoleasca si setea, si foamea. Presarati peste salata o mana de granola si o lingura de iaurt, pentru consistenta. Pentru cei care nu stiu ce este granola, ea reprezinta o combinatie de cereale integrale, seminte, fructe uscate coapte, care poate contine uneori si orez sau nuci.

Pentru iubitorii de clatite: pentru ca in aceasta perioada, silueta este de mare importanta si suntem mai atenti la ceea ce mancam, puteti alege sa mancati cateva clatite mai subtiri, dimineata. Crema cu care sa le asezonati poate fi facuta dintr-un piure de fructe sau fructe proaspete amestecate cu putin iaurt.

Un mic-dejun sanatos trebuie sa va satisfaca organismul, fara a-i oferi calorii in plus care se depun in cateva ori sub forma de celulita. Alegeti fructe, legume, lactate slabe in grasimi si nu renuntati la oua – proteinele sunt esentiale pentru celule si pentru buna functionare a intregului sistem. E sezonul cald, optati pentru fructele sezonului: capsune, cirese, fructe de padure, pepene, dar si pentru legumele verzi, proaspete si racoritoare! Si nu uitati de cereale – sursa de fibre indispensabile unei digestii optime.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Fructe de sezon care te ajuta sa slabesti

Prunele Sunt de sezon, sunt delicioase si te ajuta sa iti mentii…

6 idei geniale de la profesionistii in slabit, inainte sa incepi dieta

Ai impresia ca sunt doi mari pasi simpli pana sa ajungi la silueta…

La ce trebuie sa renunti cu drag cand vrei sa iti mentii silueta!

Cand slabesti, te simti bine in pielea ta. Dar ti-ar placea…

Vrei motivatie pentru slabit? Alege-o pe cea buna!

Ar fi pacat sa vrei sa slabesti de gura lumii, pentru ca, desi…

Ce leguma te scapa de poftele de fast food si nu numai?

Ei bine, se pare ca cel responsabil de faptul ca nu te umple…

Descopera cele mai recomandate alimente care ard grasimile!

Unele alimente detin miraculos un atu termic: un efect puternic…

Cum topesti grasimile si scapi de burta

Este cea mai incapatanata zona, pentru ca grasimea din zona…

TOP Alimente care te satura!

Vrei sa nu mai mananci atat de mult si sa te si saturi, in acelasi…

Idei: cum sa slabesti mai rapid si sigur

Nu este usor sa dai kilogramele jos, nu cand ai parte de atatea…