Este o planta unica, din care se fabrica substituentii pentru zahar, insa este celebra pentru CEEA CE NU FACE: nu are calorii. Frunzele de stevia rebaudiana se folosesc pentru a indulci mancarea si bauturile de sute de ani, iar in medicina traditionala, ea ajuta in tratamentul arsurilor, colicilor si al problemelor de stomac.
Si pregatiti-va, pentru ca incepe sezonul in care o vom gasi din abundenta!
In prezent, lumea o foloseste in loc de zahar, mai ales pentru ca nu contine calorii. Mai exact, este de 200 de ori mai dulce decat zaharu in aceeasi formula, cu diferenta ca stevia ofera o serie de beneficii in plus! Ea pare sa fie promitatoare in tratamentul hipertensiunii, conform ultimelor studii facute in unitatile de cercetare medicala din Boston. In plus, ea vine in ajutorul bolnavilor de diabet, de asemenea, insa este nevoie de mai multe studii in acest caz.
Evident, fiind o sursa lipsita de zahar, este ideala in dietele de slabit, pentru persoanele care sunt pofticioase si mananca zahar in mod obisnuit. In mod normal, oamenii care consuma produse si bauturi pe baza de zahar sunt predispusi la o serie de afectiuni ale sanatatii – diabet, obezitate, hipertensiune, boli de inima etc. se pare ca oamenii care au consumat o mancare cu stevie in loc de zahar nu au tendinta de a manca peste masura si nivelul lor de insulina este scazut, fata de cel care ar fi fost in cazul in care persoana ar fi consumat zaharina sau aspartam.
Pe scurt, iata care sunt beneficiile STEVIEI:
- Nu are calorii si nici carbohidrati – deci este recomandata pentru cei pofticiosi si la dieta.
- Scade hipertensiunea
- Scade glicemia
- Are proprietati antibacteriene – fiind ideala in pastele de dinti pentru ca te protejeaza de carii si gingivite. De asemenea, poate fi folosita si pentru eczeme si acnee.
- Ajuta in formarea calciului – ceea ce o recomanda pentru copiii si femeile cu oase fragile.